Osnažite kosu prirodnim preparatima!

kosa-zena-lijepa-njega-osmijeh6

Slabljenje i prorjeđivanje kose problem je s kojim se mnogi suočavaju. Naša kosa pati zbog vanjskih oštećenja, zdravstvenih problema, ali i šteta uzrokovanih neprikladnom njegom kose.

KosaDonosimo nekoliko prirodnih, "zelenih" savjeta uz pomoć kojih možete osnažiti i revitalizirati umornu kosu. Naravno, uz to je kosu potrebno njegovati vitaminima i mineralima kako bi se uspostavili najbolji uvjeti za pravilan rast. Trebate se i hraniti zdravo, i u prehranu uključiti sve namirnice, jer su esencijalne za kosu, kožu i nokte. Koji tprirodni tretmani pridnonose zdravlju vaše kose?

Jaja. Nije novost kako jaja obiluju esencijalnim nutrijentima koji su potrebni organizmu. Kosi treba veći unos vitamina A, D i B kako bi rasla normalno i održala najbolji oblik.  Štoviše, gubitak i stanjivanje kose  može biti rezultat lošeg stanja skalpa.

Sve što trebate je izmutiti jaje u zdjelici i umasirati u skalp. Pobrinite se da smjesa prekrije svu kosu, te ostavite na glavi desetak minuta. Masku isperite hladnom ili mlakom vodom. Ovaj tretman jača sloj proteina na vlasima, te zato vidljivo oporavlja vašu kosu.  

MaskaMed. Med je čest sastojak u proizvodima za njegu tijela i kože, jer je bogat vitaminima i hranjivim tvarima. Zato je odličan izbor za regeneraciju oštećene i istanjene kose.

Za ovaj tretman potrebno vam je nešto više umijeća nego za prethodni ali isplati se upustiti u tu avanturu. Prekrijte kosu medom i pobrinite se da ste pokrili i tjeme i vrhove. Kosu zatim pokrijte starim ručnikom i ostavite 20-25 minuta. Dobro isperite toplom vodom i operite uobičajenim šamponom i regeneratorom.

Avokado i banana. Ova dva voća odlična su kombinacija za lomljivu kosu. Sadrže vitamine A, B i E, ali i kalij, pa uravnotežuju proizvodnju vlage i jačaju otpor vlasi na toplinu i oštećenja.

Kako biste pripremili ovu hranjivu masku u zdjelici pomiješajte četvrtinu avokada i jednaku količinu banane, sve dok ne dobijete kašu. Masku nježno, ali temeljito umasirajte u kosu, te prekrijte glavu starim ručnikom. Nakon 20-25 minuta isperite. Ovaj tretman jača vašu kosu i potiče rast.

KosaZobeno brašno. Lipidi, koje sadrži zobeno brašno, prirodno pojačavaju gustoću kose. Naravno, možete i obogatiti prehranu zobenom kašom i jelima od te žitarice, jer čini čuda ne samo za kosu nego i za kožu. Protiv gubitka kose i kožnih problema borite se sljedećim receptom. U uobičajeni regenerator dodajte 2 žlice zobenog brašna, i svaki put kad perete kosu isperite tako pripremljenim losionom. 


D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!