Ova 4 preparata dermatolozi nikada ne bi stavili na kožu, ali jedan uvijek koriste

lice, krema

Jeste li se ikad pitali što bi dermatolog rekao o proizvodima koje ste kupili za njegu lica?

Uz sve moguće preparate koji su danas dostupni, dobro je znati što bi odabrao netko tko ima znanje i godine iskustva o njezi kože, a što bi uvijek izbjegao. Dermatologinja iz New Yorka, dr. Claire Chang, otvoreno govori o tome što nikada ne bi kupila i koji to proizvod uvijek ima pri ruci.

1. TONERI ČIJA JE BAZA ALKOHOL

Toneri koji u sebi sadrže alkohol mogu kožu isušiti zbog čega se može javiti osjećaj zatezanja. Umjesto toga, potražite tonere koji djeluju umirujuće i vlaže kožu, poput onih koji u sebi sadrže aloe veru ili sastojke koji posvjetljuju kožu poput AHA i BHA kiselina.

2. SKUPE HIDRATANTNE KREME

“Nema potrebe da trošite novce na skupe kreme za lice. Ja ću ih kupiti u običnim drogerijama i fokusirati se na to da sadrže određene sastojke, poput ceramida i hijaluronske kiseline“, pojasnila je Chang te dodala da bi radije potrošila više novca na proizvode koji su puni aktivnih sastojaka, poput seruma ili retinola.

Jutarnje navike protiv podočnjaka – riješite ih se u nekoliko jednostavnih koraka

3. KREMA ZA VRAT

Zašto koristiti različite kreme za vrat? Ova liječnica koristi iste kreme za lice i za vrat, a to se odnosi i na serume, retinole i hidratantne kreme.

4. MAGLICA ZA LICE

“Ona možda djeluje osvježavajuće, ali nije esencijalni korak u njezi kože. Ustvari ništa drugo ne pruža što može dati i krema ili serum za lice. Ja ju koristim jedino kada sam na dugim letovima“, pojasnila je liječnica.

Je li skuplja kozmetika bolja od jeftinije? Dermatologinja upozorila na što ne treba bacati novac

ONO ŠTO MORATE IMATI

“Volim koristiti retinol za cijelo lice, vrat i ruke. On će eliminirati potrebu da kupujem neke skupe proizvode za vrat i područje oko očiju. Proizvodi koje ja koristim moraju biti namijenjeni osjetljivoj koži kako bi ih mogla koristiti i na osjetljivim područjima, poput kapaka ili vrata bez da dođe do iritacija“, istaknula je liječnica.

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!