Ljepota

Ljepota

Ove stvari stidne dlake otkrivaju o vama

Vosak, britvica ili laser… sve je više mogućnosti za uređivanje intimnih frizura, a opsesija njima samo raste i traže se nove mogućnosti za bezbolno uklanjanje dlačice.

Jeste li se zapitali što vam dlačice na intimnom području mogu otkriti?

1. Starite

Možda biste to znali i bez pogleda “tamo dole”, ali možete očekivati da će se i one promijeniti – posebno kada nastupi menopauza u kojoj dolazi do smanjenja rasta dlaka po cijelom tijelu. Osim što će se stanjiti one će također posjediti.

Preuranjena menopauza – znate li koji su uzroci?

2. Hormonalna ravnoteža

Hormoni mogu biti vaš najbolji prijatelj ili nagori neprijatelj, a kada su u ravnoteži reguliraju sve – od raspoloženja do imunološkog sustava. No kada su u neravnoteži mogu utjecati na povećan apetiti, umor ili pretjeran rast dlaka po cijelom tijelu. Ako ste primijetili da se upravo to događa na vašem intimnom području, možda bi najbolje bilo posavjetovati se sa liječnikom koji će provjeriti vašu hormonalnu sliku. Pojačan rast dlaka naravno može biti posljedica i nekih drugih faktora poput konzumacije određenih lijekova ili policističnih jajnika.

3. Nepravilno brijanje

Prije dvije godine u New York Timesu je objavljeno kako je prirodan izgled ponovo u modu, ali novije studije pokazuju kako se nije puno žena priključilo trendu, njih 85 posto je makar u maloj mjeri ipak posegnulo za britvicom.

Depilacija – koju metodu odabrati?

Iako nema ništa loše u brijanju (ako vam odgovara takav način uklanjanja dlačica), ono sigurno može dovesti do nekih problema ako to ne činiti ispravno. Crvenilo i upale su često posljedica brijanja žiletom, uzrok je neispravno brijanje ali i područje koje tretirate jer ima puno osjetljiviju i tanju kožu od ostatka tijela. Stručnjaci savjetuju da prije brijanja intimnog područja napravite blagi piling kako bi odstranili mrtve stanice te koristite regeneratore ili blage pjene za brijanje. 

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo