Ljepota

Ljepota

Ovi prirodni preparati brišu podočnjake u trenu

Foto: Shutterstock

Podočnjaci su glavne izdajice ljepote naših očiju i jasno govore “treba mi još sna!”. Riješite ih se prirodnim preparatima!

Podočnjaci se često pojavljuju kao obiteljsko nasljeđe, u osoba tamnog tipa kože i pri nekim bolestima. Postaju izraženiji s godinama jer koža na vjeđama postaje tanja, prozirnija za male krvne žile smještene neposredno ispod površine. Osim korektorom, saznajmo kako ih možemo prikriti nekim od prirodnih preparata.

Maska od kokosovog ulja

Kokosovo ulje idealno je za smirivanje kože oko očiju. Postupak je jednostavan; nježno utrljajte par kapi kokosovog ulja na natečeno područje. Neko vrijeme bi trebali ponavljati ovaj postupak kod kuće, kako bi smanjili oticanje osjetljive kože.

Krastavac ili vrečica čaja

Na umorne i otečene oči stavite krišku krastavca za salatu kojeg ste držali u hladnjaku. Krastavac će svojom hladnoćom stegnuti žilice u kapcima i podbuhli izgled bi trebao nestati kroz nekoliko minuta. Budući da krastavac rashlađuje, ovo će svojstvo pomoći u opuštanju umornih očiju pa ćete izgledati osvježeno. Isti učinak možete postići ohlađenim vrećicama čaja!

Ploške krumpira

Odrežite dvije ploške krumpira dovoljno velike da njima pokrijete oči. Stavite ih u hladnjak i ostavite da se ohlade neko vrijeme. Kad ih izvadite, njima prekrijte oči na nekoliko minuta. Upotrebljavajte ovaj prirodni lijek na redovitoj bazi i podočnjaci će postati prošlost.

Peršin

Puna šaka peršina, mala posuda za miješanje, drvena kuhača, jušna žlica vruće vode i dvije vatice za skidanje šminke – to je sve što vam treba za idealan preparat koji smiruje podbuhlu kožu. Natrgajte peršin u posudu te ga drvenom kuhačom snažno pritiščite uz rubove posude kako bi se otpustili svi sokovi. Prelijte sve vrelom vodom i pomiješajte. Ohlađenu smjesu stavite na pamučne vatice te ih smjestite ispod oba oka, lezite i ostavite da djeluju 10 minuta.

A. A. 

Foto: Shutterstock

Peršin – jedna od najzdravijih biljaka svijeta

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo