Ljepota

Ljepota

Pravilnom njegom do lijepih trepavica

Guste i duge trepavice daju novu perspektivu očima, ljepši oblik i dojam da su oči veće. Upravo zbog toga, većina žena svakodnevno nanosi različite vrste maskara i koristi uvijače za trepavice, kako bi upravo postigle dojam gušćih i duljih trepavica, te općenito ljepši izgled.

Na žalost, neke žene jednostavno nemaju prirodno lijepe trepavice, pa često pretjeruju s nanošenjem maskare, stavljanjem umjetnih trepavica ili pak ne uklanjaju šminku prije spavanja, što sve može dodatno oštetiti trepavice, do mjere da u potpunosti otpadnu.

Zbog toga, budite pažljivi, nježni i vodite brigu o svojim trepavicama, baš kao što ste brinete za kožu, kosu, nokte. One također štite oči i bez njih oči bi bile izložene različitim česticama prašine.

Serum za trepavice

Određene maskare imaju već u sebi serum za trepavice, koje ne samo im daju volumen, nego ih i njeguju. Maskare sa serumom možete prepoznati po tome što se sastoje od dvije komponente, koje se nanose na trepavice – prvo serum, a onda maskara. Serum možete koristiti sam, bez stavljanja maskare, zbog njegovih njegujućih svojstava. Nanesite serum ujutro i navečer prije spavanja i već za mjesec dana trebali biste vidjeti značajnu razliku.

Redovito skidanje maskare

Maskaru, pa tako i puder, sjenila, olovke za oči i svu šminku obavezno skidajte prije spavanja, kako bi se koža, pa tako i trepavice mogle „odmoriti“ i „disati“. Kada ne biste skidali maskaru prije spavanja, trepavice i njihov korijen bi se isušio. Vodootporne maskare obavezno čistite s tonikom za skidanje vodootporne maskare. Ona naime mnogo jače prijanja uz trepavice, što znači teže skidanje i njihovo lakše oštećivanje.

Ne trljajte prejako

Osim što trebate koristiti primjerena sredstva za čišćenje šminke, posebno što se tiče maskare, nikako nemojte trljati maskaru s trepavica. Na komadić vate stavite mlijeko ili tonik za čišćenje šminke, zatvorite oči i pritisnite vatu na oči i samo držite 10-ak sekundi, kako bi se maskara lagano otopila. Nakon toga, uklanjanje maskare, pa i one vodootporne biti će vrlo lagano. Trljanjem ćete samo počupati trepavice.

Koristite nove proizvode

Svima je poznato da šminka ima svoj rok trajanja, a maskara je posebno osjetljiva jer se radi o vašim očima. Naime, na četkici maskare vrlo lako se nakupljaju bakterije, koje mogu prouzročiti upale očiju. Također, maskare nakon nekoliko mjeseci upotrebe postaju suhe, ne razmazuju se više kako treba, što znači da i vaše trepavice više neće nakon njezinog nanošenja izgledati kako treba. Preporuka je da se maskara mijenja svaka dva mjeseca.

Ne režite ih

Vjerovali ili ne postoje osobe koje podrezuju svoje trepavice, a ako ste vi jedna od njih, odmah prestanite s tom praksom. Normalno je da trepavice nisu jednake duljine, one prema vanjskom kutu oka su uvijek dulje, a one prema unutarnjem kutu su kraće i za to postoji razlog, a to je zaštita oka.

Nabavite Latisse

Radi se o novom lijeku koji pospješuje rast trepavica, može se dobiti na liječnički recept, ali samo ako imate ozbiljnih problema s opadanjem trepavica. Osim toga ima određene nuspojave kao i svi lijekovi. No, ono što je sigurno, od njega će vam trepavice biti dulje i gušće. Lijek je, inače, lansirala farmaceutska kuća Allergan Inc, širom svijeta poznata kao proizvođač Botoxa.

Izvor: Žena.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo