Priuštite koži oporavak nakon cjelodnevnog skijanja! - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Priuštite koži oporavak nakon cjelodnevnog skijanja!

Nakon što ste dan proveli na suncu i hladnoći, koži je potrebna posebna njega za noć kako bi se njezine funkcije vratile u ravnotežu.

Dubinsko vlaženje

Da smirite crvenilo, odmah po povratku sa snijega nanesite na lice i vrat debeli sloj hidratantne kreme. Višak poslije odstranite papirnatom maramicom. Odaberite visoko hidratantni proizvod koji sadrži i sastojke za smirivanje i omekšavanje kože.

kVečernje čišćenje

Kožu treba čistiti posebno nježnim proizvodima bez ikakvih agresivnih sastojaka, budući da je dodatno osjetljiva zbog cjelodnevnog boravka na suncu i vjetru. Možete nanijeti i umirujući bezalkoholni tonik.

Noćna njega

Nakon čišćenja nanesite noćnu kremu ili emulziju s hranjivim sastojcima. Pogodni su proizvodi koji sadrže vitamine E i C, antioksidante koji ublažavaju učinke slobodnih radikala potaknute sunčevim zrakama. Nemojte koristi proizvode s retinolom (vitaminom A) i voćnim kiselinama, jer mogu djelovati nadražujuće na kožu pod utjecajem sunca i vjetra.

Tjedna maska

Korisno je jedanput na tjedan staviti masku s omekšavajućim učinkom, koja smiruje, vlaži i potiče obnovu kože. Za stariju kožu odaberite hranjive regenerativne maske.

Šminka na skijanju

  • Ne pretjerujte sa šminkom prije odlaska na skijalište: dovoljna je vodootporna maškara na trepavicama i eventualno crta olovkom duž ruba vjeđa.
  • Bez obzira je li riječ o tekućem puderu, sjenilu ili ružu za usne, nakon skijanja koristite isključivo šminku sa zaštitnim UV filtrima, bogatu hidratantnim tvarima. To će omogućiti da sačuvate mekoću kože. Izbjegavajte puder u prahu jer isušuje kožu. Usne zaštitite ružem ili slojem kakao maslaca.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo