Samomasažom protiv celulita - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Samomasažom protiv celulita

Jednostavna, besplatna i ugodna – masaža koju izvodite opušteni kod kuće i prilagođavate ju potrebi svog tijela, poboljšava tonus mišića i kože.

Kreme i losioni protiv celulita uz pomoć masaže bolje prodiru u kožu i dospijevaju do njenih dubljih slojeva. Pospješuju dreniranje suvišnih tekućina koje su sastavni dio nakupina celulita, a time i izlučivanje štetnih tvari.

Smjer pokreta, uvijek prema srcu, potiče povratnu cirkulaciju koju celulitne nakupine posebno otežavaju. Učinak masaže i proizvoda koji se koristi uvelike ovisi o učestalosti masaže. Najbolje bi bilo samomasažu provoditi svakodnevno, najmanje osam tjedana.

kNoge

Sjednite na krevet, naslonite se na veliki jastuk i ispružite noge. Vrhovima prstiju, čvrsto, ali ne prejako, načinite deset kružnih pokreta oko gležnja jedne noge. Potom nastavite malim kružnim pokretima do koljena, obradite koljena (posebno se zadržite na dijelu iznad koljena). Ponovite na svakoj nozi nekoliko puta.

Bedra

Ustanite i jednu nogu podignite na krevet. Nanesite kremu kružnim pokretima od koljena sve do boka. Prstima obuhvatite kožu i pomičite ruke od koljena prema gore kao da mijesite tijesto, najprije na unutarnjoj strani bedra deset puta, a potom na vanjskoj strani bedra. Ponovite nekoliko puta na svakom bedru.

Stražnjica

Stanite ispred ogledala, nanesite kremu na stražnjicu čvrstim pokretom glađenja. Nagnite se na jednu stranu i mijesite tkivo kao na bedru. Potom podignite kožu vrhovima prstiju i kratkim, energičnim pokretima “pravite valove” na koži. Smjer pokreta je uvijek prema gore, od bedra prema struku.

 
K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo