Ljepota

Ljepota

Sigurno i bezbrižno igranje vašeg djeteta na suncu

Sunce donosi zdravlje i život, a djeci kad su uz more i veliko veselje. No, potreban je veliki oprez jer se dječja koža razlikuje od kože odraslih osoba.

Ona je i do deset puta tanja te do prve godine života nema sposobnost stvaranja zaštite. Mehanizam zaštite je u potpunosti razvijen tek negdje oko šeste godine života.

Mnoge su studije pokazale kako je izlaganje suncu odgovorno za razvoj barem dvije trećine kožnih oboljenja, a pretjerano izlaganje suncu u dječjoj dobi bez visokih zaštitnih faktora, povećava rizik od karcinoma kože kasnije u životu. Koža akumulira ultraljubičasto zračenje kroz cijeli život, a ono je najveće upravo u djetinjstvu.

Stručnjaci preporučuju izbjegavanje izravnog izlaganja suncu kod djece mlađe od šest mjeseci, ali svakako je za preporučiti L`Erbolario pripravke i u hladu jer se koriste prirodne supstancije: ulje koštica breskve, ulje maslina i nevena te maslac slatkog badema.

Ta ulja sadrže prirodne faktore. Kreme za sunčanje se nanose u debljem sloju više puta dnevno (što češće i nakon svakog kupanja), a dječja ih koža puno jače upija pa zato pripazite što se nalazi u pojedinim proizvodima.

U svakom je slučaju za one najmanje preporučiti boravak u hladu i korištenje faktora SPF 50+. Za sve je uzraste važno odabrati visoki faktor, znači 30 ili 50, i da to bude proizvod s mikropigmentima, a bez mirisnih tvari i boja, jer su oni odgovorni za pojavu alergijskih reakcija na koži. Kreme se nanose na kožu bar pola sata do sat vremena prije izlaganja suncu. Zaštitite im glavice kapicom ili šeširom s obodom i obratite pozornost na najosjetljivija područja: uši, nos, usne i ne zaboravite guzu..

Nabavite im sunčane naočale, ali pripazite da imaju oznaku “UV nepropusno” – nikako one obične za igru. Štetan utjecaj sunca ne događa se samo pri neposrednom izlaganju suncu ili boravku u hladu. Sunčeve zrake se odbijaju i o vodenu površinu. Djece provedu veći dio dana u moru ili u kadicama.

Nakon kupanja svaki puta ponovno nanesite kremu sa zaštitnim faktorom, bez obzira na oznaku vodootpornosti jer opreza nikada dosta.

Dehidracija je vrlo česta pojava tokom vrućih dana stoga pripazite da djeca dobiju dovoljno tekućine tokom boravka na otvorenom. Neka im, iz istog razloga, prehrana bude bogata voćem i vitaminima. Nakon povratka kući namažite dijete hidratantnim losionom ili kremom da biste mu održali vlagu i osigurali elastičnost kože.

Iz palete proizvoda L`Erbolario za djecu odaberite:

Krema za djecu s faktorom SPF 30, 125 ml

Sadrži ulje koštice breskve i maslac slatkog badema, vodootporna je, namjenjena je za uporabu i za lice i za tijelo.

Kako bi beskrajne dječje igre na suncu, na plaži, šetnje s mamama i tatama te drijemanja na šarenim ručnicima prošli mirno i sigurno, Piccolosole koristi najučinkovitija zaštitna sredstva, od tradicionalnih neosapunjivih frakcija maslinova ulja i ulja avokada, do originalnog sezamovog ulja i inovativnog ekstrakta indijske bukve, kombinira s mnoštvom moćnih prirodnih tvari s hranjivim, omekšavajućim i zaštitnim svojstvima, uključujući bademov maslac, ulje breskvine jezgre i ulje pšeničnih klica, a sve se vrlo brzo nanosi na kožu s tek nekoliko nježnih dodira.

Ovo je iznimno važ no jer kremu treba nanositi više puta tijekom dana, gotovo svakoga sata i obavezno nakon kupanja ili tuširanja, unatoč činjeci da je Piccolosole visoko vodootporan. S dječjom kremom za sunčanje i malo vaše brige i pažnje, za iznimno nježnu kožu vašeg djeteta, jedini podsjetnik na ljeto bit će njena divna zlatna boja!

Krema za djecu s faktorom SPF 50+, 75 ml

Sadrži nevenovo ulje i ulje koštice breskve,
vodootporna je, namjenjena je za uporabu i za lice i za tijelo.

Ova
krema učinkovito štiti od UVA i UVB zračenja, posjeduje dva različita
filtera (gama origanol ekstrahiran iz ulja rižine ljuske i frakcija za
saponifikaciju maslinova ulja), dok zaštitno i ublažavajuće djelovanje
daje niz odabranih sastojaka iz ekstrakta nevena i ulja breskvine
koštice. Sve zajedno blago i nježno njeguje dječju kožu.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo