Ljepota

Ljepota

Spa trikovi za (pre)zaposlene mame

I zaposlene majke trebaju vrijeme za odmor. Ako ste i vi jedna od njih ili ako ste pak odlučili ostati kod kuće kako biste se posvetili djeci, odvojite određeno vrijeme za sebe. Priredite si spa dan tijekom kojeg možete biti sami i opustite se u svoja četiri zida.

kKad prvo, savjetujemo da odvojite vrijeme tijekom kojeg ćete razmaziti vlastito tijelo i um. To je iznimno zdrav način za obnavljanje energije i bijeg od svakodnevnog žrvnja života. Spa dan si možete priuštiti kada vam je to najpotrebnije ili određenog datuma u mjesecu.

Svakodnevno podsjećajte supruga na činjenicu da će se, za vrijeme vašeg uživanja, on morati brinuti o djeci. Stoga mu na vrijeme pomognite isplanirati aktivnosti koje će zaokupiti mališane.

Prije no što spa dan stigne, prikupite sve potrebne stvarčice kako biste si olakšali opuštanje. Ako planirate slušati umirujuću glazbu, na vrijeme pripremite CD player i svoje omiljene pjesme. Ako planirate pedikuru ili manikuru, prikupite na vrijeme mirisne soli, kreme, lakove za nokte i ostale neophodne stvarčice.

A kad spa dan svane, ustanite nakon što ste se dovoljno naspavali. Uskočite pod dugi i umirujući tuš ili kupku koja će vas “vratiti” u život.

Uživajte u ležernom doručku koji ne morate posebno pripremati ili kuhati. Neka bude lagan. Predlažemo zdjelu žitarica s voćem ili jogurtom. Pročitajte omiljene novine (za koje inače nemate vremena) ili počnite dan svojom omiljenom knjigom. Kako biste dodatno probuditi osjetila i tijelo, odradite dvadeset minutno vježbanje joge.

Što dalje? Počnite s nogama. Pustite ih da se namoče u toploj spa kupki. Kamen plovućac će ukloniti mrtvu kožu s peta i povratiti im glatkoću. Namažite stopala pepermint kremom pa završite lakiranjem noktiju.

kOsim nogu, i ruke trebaju maženje i paženje. Namočite nokte u kupku od sapunice kako biste očistili zanoktice i korijen nokta. Izvadite ruke van, pa kad se ruke posuše, skratite nokte i pogurajte kožicu štapićem od narančinog drveta. Kako biste omekšali kožicu, koristite hidratantnu kremu za ruke ili poseban preparat.

Dok nanosite omiljeni lak za nokte, gledajte film. Naručite hranu iz omiljenog restorana, a nakon jela prošećite dvorištem kuće. Ako živite u stanu, otvorite sve prozore kako biste mogli udahnuti svježi zrak. Osjećate se pomalo umorno nakon svega? Prije no što se suprug vrati s djecom, priuštite si kratku siestu.

Garantiramo da ćete nakon svega izgledati, ali i osjećati se bolje. A osim toga, kućnim ste spa užitkom uštedili nekoliko stotina kuna koje možete iskoristiti za nove cipele!

 
K. Ramić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo