Ljepota

Ljepota

Super namirnice za lijepu kožu i kosu

Zdrava i pravilna prehrana može biti učinkovita pomoć za lijepu kosu i kožu!

Što jesti za ljepotu našeg najvećeg organa – kože te našeg najvećeg ukrasa – kose?

Paprika

Bilo koje boje, paprika će svojim zalihama vitamina C potaknuti proizvodnju kolagena za zdraviju kožu i kosu! Čak ako vam nedostaje samo malo vitamina C u organizmu primjetiti ćete to na suhoj i lomljivoj kosi. Papriku možete kombinirati uz razna jela, a već ju danas narežite na prutiće i dodajte salati.

Jastog

Evo odličnog izgovora da u restoranu naručite jastoga! Visoka razina Vitamina E u njemu štiti stanice od oštećenja, cink održava kolagen i pomaže pri bržoj regeneraciji kože. Skuhajte jastoga i dodajte ga omiljenoj tjestenini uz bijeli umak!

Špinat

Ova namirnica djeluje trostruko u borbi protiv bora: vitamiom C, vitaminom E i beta-karotenom. Sva tri sastojka štite kožu od oštečenja koja ju staraju. Špinat možete pripremati na bezbroj načina, a kako “prošvercati” špinat u omiljna jela poput kolača i pizza pročitajte ovdje.

Lanene sjemenke i orasi

Ova hrana sadrži esencijalne masne kiseline i zato je ključ zdrave i lijepe kože. Ove masne kiseline održavaju kožu stanice zdravima, ali i služe kao zaštita od prodora toksina. Stanice sadrže i vodu, pa što je jača zaštita, to će sama stanica bolje zadržati vlagu što osigurava  mlađu, elastičniju kožu.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo