Ljepota

Ljepota

Trbuh, noge i stražnjica u vrhunskoj formi

Masažama i kozmetikom ne možemo promijeniti građu svoga tijela, no možemo se pobrinuti da nam tkivo bude čvrsto i napeto što uvelike pridonosi ljepoti tijela.

Masaža četkom za dušu i tijelo

Rukavicom za masažu ili četkom svako jutro trljajte tijelo snažnim kružnim pokretima. Tako ćete potaknuti cirkulaciju i ojačati imunološki sustav. Masažom na suho svom ćete tijelu vratiti energiju – koža će postati znatno nježnija i lakše će upijati tvari iz preparata za zatezanje tkiva.

gelPomažu li kreme i gelovi?

Masne jastučiće ne možete u potpunosti ukloniti kremom, ali
anticelulitni preparati kao i oni za zatezanje tkiva potiču cirkulaciju
i lučenje žlijezda pa samim time i nestajanje masnog tkiva. Rezultati
će biti itekako vidljivi.

Mišići jačaju tkivo

Od dugog sjedenja i nedostatka kretanja mišići se opuste pa ih nadomješta masno tkivo. Vožnja biciklom, skate boardom, istezanje i čučnjevi pomoći će vam da pomalo atrofirane mišiće ponovno vratite u formu i da se brže razgrađuju masne naslage. Ojačani mišići su poput steznika koji tijelu daje formu. Ako vam nije ni do kakvog sporta odustanite od vožnje automobilom ili dizalom te nastojte što više hodati.

Zdravo se hranite

Do celulita i naslaga masnoga potkožnog tkiva najviše dolazi zbog konzumiranja hrane bogate masnoćama i šećerom, a kofein i sol uvelike pogoduju skupljanju tekućine u tijelu. To ne znači da povremeno ne smijemo popiti šalicu kave, no trebamo se truditi da što više jedemo hranu bogatu balastnim tvarima (voće, povrće, mahunarke).

zenaKupanje pogoduje razgrađivanju masnog tkiva

Ovo je baš zgodno: opuštate se u toploj kupki i usput radite na svom stasu. Osobito je učinkovita kupka sa 500 grama soli iz Mrtvog mora. Ova sol sadrži mnogo magnezija, kalija, željeza i joda, a ovi minerali potiču izmjenu tvari. Iz tkiva se izvlači višak tekućine, a površina kože ostaje vlažna. Postoje, međutim, već pripremljene gotove kupke s morskom soli i ekstraktom algi koje učvršćuju tkivo.

Zašto tkivo omlohavi?

Žene imaju puno elastičnije vezivno tkivo od muškaraca, što je posebno važno za trudnoću. Međutim, takvo tkivo pogoduje taloženju masnih naslaga i skupljanju vode. Masni talog koji iz tijela ne izađe kroz crijevo ili pore taloži se u potkožnom tkivu, u prostom između stanica. Osim toga, prokrvljenost tijela od struka do koljena je znatno manja tako da ova zona vrlo lako može omlohaviti.

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo