Ljepota

Ljepota

Ugasite žeđ vaše kože!

Jedan od najvažnijih preduvjeta lijepe i glatke kože je svakodnevna hidratacija. Iako svako godišnje doba donosi svoje zahtjeve, koži je potreba posebna njega zimi, jer je tada isušivanje zbog vjetra, hladnoća, ali i grijanja, najintenzivnije.

KožaZimsko vrijeme usporava i lučenje sebuma, pa dolazi do ljuštenja kože, iritacije i osjećaja zatezanja. Naravno, osam čaša vode dnevno, kako kažu gotovo sve recepture, nahranit će organizam, ali ne i kožu. Naime, koža vodu ne zadržava u stanicama, pa je potrebna njega posebnim preparatima kako bi se ona doista hidratizirala i nahranila.

Kada birate proizvod za hidrataciju, birajte onaj s dubinskim djelovanjem – takvi preparati obnavljaju i jačaju prirodni sustav ovlaživanja.

Suhu i dehidriranu kožu najbolje ćete nahraniti morskom vodom jer ona sadrži ljekovite tvari, poput magnezija i joda, koji koži pružaju vlagu i potiču cirkulaciju. U usporedbi s morskom vodom, obična će voda, u ovom slučaju, samo proširiti pore. Ako imate suhu kožu izbjegavajte sapune, jer dodatno isušuju i skidaju tanki sloj kože.

Tijekom tuširanja koristite preparate koji odgovaraju vašem tipu kože – u suprotnome prijeti vam dodatno isušivanje. Suha koža voli kremasta ulja za tuširanje koja su pH neutralna. Sastojci koji dodatno pomažu hidrataciji kože su maslac i vitamin E.

LjepotaKada nanosite  hidratantno mlijeko ili ulje, kožu masirajte kružnim pokretima, jer na taj način pojačavate njihovo djelovanje. Također, nemojte pretjerivati s količinom proizvoda, samo zato što vam je koža suha. Puno je važnije proizvod dobro nanijeti i umasirati, nego kožu nateretiti preparatima.

Vitamin C snažan je antioksidans i kožu štiti od djelovanja slobodnih radikala koji oštećuju stanice organizma. No, vitamin C također štiti vašu kožu od isušivanja i osigurava zaštitni sloj kože, pa u svakodnevnu rutinu obavezno uključite proizvode s ovim vitaminom.

D.Š.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo