Umirite i njegujte kožu mlijekom

mlijeko

Mlijeko ima puno više dobrobiti za naše tijelo i cijeli organizam nego što se često misli. Ne samo da njime počinje život, nego je ono vrlo ljekovito za izgled zdrave i svježe kože.

Kada se nanese na tijelo, mlijeko umiruje iritacije jer djeluje protuupalno, ostavlja učinak blagog pilinga zbog laktične kiseline, te hidratizira novi sloj kože koji otkrije (masni sadržaj pojačava zaključivanje vlage).

Prema kozmetologinji Francesci Fusco, sve vrste mlijeka (kravlje, kozje ili sojino) djeluju na sličan način i imaju slične dobrobiti za kožu, međutim punomasno mlijeko ima prednost nad obranim kada su u pitanju tretmani ljepote jer sadrži više masnih proteina koji hidratiziraju kožu.

Donosimo vam nekoliko prijedloga kako uklopiti mlijeko u svoju kućnu spa oazu.

Za česte iritacije i crvenilo kože

Kozmetologinja Fusco preporučuje napuniti zdjelu neobranim mlijekom i kockicama leda. U tekućinu namočite mekani ručnik za lice, istisnite višak mlijeka i ručnik položite na lice kao masku. Kada se oblog ugrije od topline vaše kože, ponovite postupak još dva puta i ostavite lice da se osuši na zraku.

Za suhu ili suncem oštećenu kožu

Ovaj recept njege kože uključuje mlaćenicu - produkt koji ostaje iz mlijeka kod proizvodnje maslaca. Ona je rjeđa od jogurta, gušća od mlijeka, a po okusu je kiselkasta. Mlaćenicu smrznite u kalupu za led te po potrebi kockicama trljajte lice.

Mliječna kupka

Za pravu mliječnu kupku dostojnu Kleopatre, ne morate u kadu izliti desetke litara mlijeka. Jednostavno vodi dodajte mlijeko u prahu i uskočite!

Maska s medom i mlijekom

Kombinacija za prste polizati odlična je u borbi protiv borica koje su se tek pojavile na licu. Punomasno mlijeko pomiješajte sa žličicom meda, nanesite na lice i ostavite desetak minuta. Mlijeko će se upiti i ohladiti kožu, a med će ju njegovati svojim iscjeljiteljskim sposobnostima i smiriti bilo kakve upale. Probajte izdržati i ne pojesti ovu masku!

Također imamo recept za kremast i ugodan čokoladno-mliječni tretman.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!