Ljepota

Ljepota

Zašto odabrati organske proizvode za svoju bebu?

Organska kozmetika sadrži sastojke 100 posto prirodnog i kontroliranog uzgoja, bez sintetskih i kontroverznih dodataka poput parabena ili petrokemijskih derivata.

O povijesti Laboratoire Cattier…

Laboratoire Cattier je 1968. osnovao Pierre Cattier, jedan od začetnika Harmonist pokreta. Cattier je bio veliki zagovornik alternativne medicine te je proučavao i razvijao proizvode na bazi gline za medicinsku i kozmetičku upotrebu. Bio je vizionar koji je približio mnoge svoje suvremenike jednostavnim i prirodnim sastojcima. Proizvodi ne sadrže parabene, fenoksietanol, sintetske boje ni mirise te posjeduju BIO certifikat. Zakoračite u svijet prve organske kozmetike s potpisom farmaceuta, po iznimno pristupačnim cijenama.

Cattier proizvodi se mogu naći u odabranim ljekarnama diljem Hrvatske, specijaliziranim prodavaonicama i bio trgovinama.

Zašto odabrati organske proizvode za svoju bebu?

Organska kozmetika sadrži prirodne, organski uzgojene sastojke kako bi se u potpunosti izbjegla primjena sastojaka koji se smatraju potencijalno štetnima za ljude, životinje, vode i cjelokupnu okolinu.

Riječ je o prirodno izoliranim sastojcima koji mogu biti i fizički i kemijski obrađeni (uz tzv. zelenu kemiju), te vodu i mineralne sastojke koji su dobiveni poštujući ekosustav i okoliš.

Organska kozmetika sadrži sastojke 100 posto prirodnog i kontroliranog uzgoja, bez sintetskih i kontroverznih dodataka poput parabena ili petrokemijskih derivata. BIO certifikat dodatno jamči da proizvod nije samo prirodan, nego i sljedivog, dozvoljenog porijekla i metode uzgoja biljnih sastojaka, koja ne dozvoljava niz kemikalija i postupaka izolacije aktivnih komponenti (organska otapala, sterilizacija zračenjem…).

U organskoj kozmetici zabranjeni su svi sastojci koji predstavljaju bilo kakav rizik za ljudsko zdravlje ili su neprovjereni, kao i metode obrade prirodnog materijala koje bi mogle biti i najmanje rizične za ljudsko zdravlje (nanotehnologija, GMO, sterilizacija zračenjem i sl.), bez obzira što još nisu takvima dokazane.

Zabranjena je uporaba sastojaka sintetskog porijekla: organskih bojila, sintetskih mirisa, silikona, parafina i naftnih derivata, mineralnih ulja itd.

Za mame i bebe

Izdvajamo Cattier Bébé Micelarnu otopinu za čišćenje lica i tijela. Micelarna otopina ne sadrži alkohol niti parfem i jednim pokretom nježno otklanja nečistoće s bebine kože, ostavljajući je nježnom i osvježenom. Ova posebno formulirana mikroemulzija eliminira nečistoće, poštujući integritet osjetljive bebine kože.

Obogaćena je vodom organskog cvijeta naranče, uljem organskog slatkog badema koji umiruju i osvježuju kožu čuvajući prirodnu ravnotežu. Najljepše od svega jest da ovaj proizvod mogu dijeliti i mama i beba i trudnica, jer je izvrstan za skidanje make-upa i hidrataciju dehidrirane kože!

Uživajte u prirodnim sastojcima bez rizika za zdravlje svoje obitelji.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo