Zdrave navike za lijepo lice

voda, casa vode, lijepa zena, povjetarac, vjetar u kosi, ljeto

Svi imamo kožu kakva nam je zapisana u genima. Međutim, postoje određeni koraci koje biste trebali redovito poduzimati kako biste osigurali ljepotu svoje kože.

San

Dobre navike spavanja od velike su važnosti za vaše općenito zdravlje, kako ne biste bili pod većim utjecajem stresa i depresije, no kada je u pitanju koža – klasičnih sedam sati je neprocjenjivo. Ovako ćete izbjeći podbuhlo lice, otečene kapke i crne podočnjake.

Sunce

Iako liječnici savjetuju izbjegavanje predugog izlaganja sunčevim zrakama, sunce nam je ipak vrlo potrebno zbog vitamina D. Bit ćete sigurni do 15 minuta provedenih na suncu bez zaštitnog faktora – na taj će način vaše tijelo sintetizirati vitamin D, koji je odgovoran za mnogo procesa u tijelu.

Sunčeva svjetlost pomaže protiv psorijaze, akni, ekcema i sličnim kožnih tegoba, no, važno je ne pretjerati sa sunčanjem. Ako želite i dalje ostati na suncu, nakon 15 minuta nanesite zaštitni faktor. U suprotnom povisujete svoj rizik od zloćudnog raka kože melanoma, ali i otvarate put borama, madežima i pjegicama.

Voda

Ispijanje između osam i 12 čaša vode svaki dan znači pomoć pri eliminaciji toksina iz tijela. Baš kao što voda izvana ispire našu kožu, ona ju hrani i iznutra. Dovoljan unos vode zaustavit će isušivanje kože.

Redovito čišćenje

Svaku večer prije spavanja OBAVEZNO skinite šminku i nečistoće mlijekom za čišćenje i tonikom. Mnoge žene rade grešku i preskaču tonik, međutim on je prijeko potreban. Dodatno će očistiti kožu, ukloniti višak mlijeka za čišćenje i zatvoriti pore, te tako onemogućiti stvaranje prištića.

Pravilno čišćenje za svaki tip kože

S druge strane, nemojte pretjerati s čišćenjem lica i tri puta na dan ga temeljito ispirati pjenicama, gelovima i mlijekom jer čete poremetiti ravnotežu stvaranja zaštitnog sloja sebuma. Čišćenje dva puta dnevno je idealno.

Hidratacija

Nakon temeljitog čišćenja i zatvaranja pora, na lice obavezno nanesite hidratantnu kremu posebno namijenjenu svom tipu kože.

Ako ste razbijali glavu pitanjem koji proizvod koristiti za ublažavanje bora i niste se mogli odlučiti, napokon je stigao znanstveni odgovor: za sprječavanje bora najbolja je hidratantna krema! Tako bar tvrde stručnjaci nakon prve dugotrajne studije koja je proučavala brzinu stvaranja bora.

Ustanovili su kako žene koje imaju dobro hidratiziranu kožu lica sporije razvijaju bore nego njihove vršnjakinje sa isušenom kožom lica. Ključ besprijekorne kože leži u vlazi koja je zaključana unutar kože.

Zaboravite na stes i pušenje

Dim cigareta i stres najgori su neprijatelji našeg lica.Izdvojite 15-ak minuta za sebe svaki dan, povucite se na tiho i osamljeno mjesto i učinite nešto za sebe. Meditirajte, čitajte, slušajte glazbu, gledajte u daljinu ili se igrajte s kućnim ljubimcem. Radite samo ono što vam može izmamiti osmijeh na lice ili vas opustiti.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!