Ljepota

Ljepota

Ova drevna tehnika poboljšava fleksibilnost i cirkulaciju, ublažava bol i smanjuje stres

Poznata i kao “Nuad Boran” ili “joga za ljenčine”, tajlandska masaža kombinira elemente akupresure, joge i potpomognutog istezanja za poticanje opuštanja i općeg blagostanja. Weeraayaon Nathaaemaon, terapeutica tajlandske masaže u jednom zagrebačkom pilates studiju otkriva po čemu je tajlandska masaža jedinstvena.

Tajlandska masaža nudi jedinstvenu mješavinu fizičkih i energetskih dobrobiti, kombinirajući drevnu mudrost s terapeutskim tehnikama. Cilj je pokrenuti vašu unutarnju energiju kroz vaše organe i tjelesne sustave, kaže Weeraayaon Nathaaemaon, terapeutica tajlandske masaže u zagrebačkom Power House pilates studiju.

Prednosti tajlandske masaže

Poboljšana fleksibilnost i raspon pokreta
Tajlandska masaža uključuje nježno istezanje i pokrete slične jogi. Istraživanja pokazuju da tajlandska masaža pomaže u povećanju fleksibilnosti i raspona pokreta poboljšavajući protok krvi u mišićima i opskrbu kisikom.

Ublažavanje stresa
Tajlandska masaža može djelovati umirujuće i opuštajuće, što može pomoći u smanjenju stresa i tjeskobe, potičući duboki osjećaj opuštenosti.

Protok i ravnoteža energije
Tajlandska masaža temelji se na konceptu energetskih linija (Sen) slično kineskom sustavu meridijana. Radeći na ovim linijama, masaža ima za cilj uspostaviti ravnotežu energije u tijelu.

Ublažavanje boli
Kombinacija akupresure i istezanja može ublažiti bolove u mišićima i zglobovima, čineći tajlandsku masažu učinkovitom za osobe s kroničnim bolovima.

Istraživanja pokazuju da ako imate bolove u gornjem ili donjem dijelu leđa, tajlandska masaža može pomoći u smanjenju vaše boli.

Za osobe s kroničnim glavoboljama ili migrenama, istraživanja pokazuju da tajlandska masaža može pomoći u smanjenju njihovog intenziteta.

Poboljšana cirkulacija
Različiti pokreti i rastezanja u tajlandskoj masaži mogu poboljšati cirkulaciju krvi, pospješujući bolju oksigenaciju tkiva i poboljšavajući cjelokupno zdravlje kardiovaskularnog sustava.

Poboljšana veza uma i tijela
Tajlandska masaža potiče dublju vezu između uma i tijela, promičući osjećaj cjelovitog blagostanja.

Rizici i stanja koja zahtijevaju oprez

Posavjetujte se sa svojim liječnikom prije zakazivanja tajlandske masaže, osobito ako imate sljedeća stanja:

  • Srčana bolest
  • Hipertenzija ili visoki krvni tlak
  • Osteoporoza
  • Dijabetes
  • Rak
  • Osim toga, tajlandska masaža se ne preporučuje trudnicama

Intenzitet

Tajlandska masaža može biti intenzivnija od nekih drugih oblika masaže, a osobe s određenim zdravstvenim problemima ili ozljedama svakako trebaju upozoriti svog terapeuta kako bi se osigurala maksimalna razina udobnosti.

Osjetljivost zglobova

Osobe s problemima sa zglobovima ili one koje su nedavno operirane trebaju obavijestiti terapeuta kako bi istezanje i pokreti bili prilagođeni tome.

Je li masaža tijekom trudnoće sigurna?

Po čemu se tajlandska masaža razlikuje od ostalih?

Pokreti inspirirani jogom

Za razliku od drugih masaža koje primarno uključuju gnječenje i trljanje, tajlandska masaža uključuje pritisak na određene točke na tijelu, istezanja poput joge i pasivne pokrete zglobova. Postoji varijanta uljne tajlandske masaže, koja je najsličnija našoj klasičnoj masaži, najčešće jačeg intenziteta, no pod tajlandskom masažom najčešće podrazumjevamo akupresurnu masažu bez ulja i pasivno istezanje, koje može biti u kombinaciji ili svako zaseban tretman, pojasnila je Weeraayaon Nathaaemaon.

Usredotočenost na energetske linije
Tradicionalna tajlandska masaža stavlja naglasak na energetske linije tijela, s ciljem otpuštanja blokada i uspostavljanja prirodnog tijeka energije.

Dinamična je i interaktivna
Tajlandska masaža je dinamično i interaktivno iskustvo u kojem su terapeut i primatelj uključeni u proces suradnje. Primatelj se može voditi u različite položaje, a komunikacija se potiče za optimalnu udobnost.

H. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo