Ljepota

Ljepota

Poboljšajte svoje seksualno zdralje u 5 koraka

Ako prigrlite ove zdrave navike, ne samo da ćete poboljšati svoje opće zdravlje tijela nego ćete i osnažiti svoj seksualni život.

Skinite “šlauf”

Upravo su masne naslage oko trbuha najgore za krvožilno zdravlje, upozoravaju stručnjaci. Ako smanjite opseg struka, možete pozitivno utjecati na svoj libido. Testosteron se obično razgrađuje u masnim stanicama, a upravo abdominalno salo može izuzetno brzo razgraditi ovaj hormon, što dovodi do njegovog manjka. Gubeći masnoće oko trbuha možete povećati razinu svog testosterona.

Osobe koje imaju pretjeranu količinu visceralnog sala imaju povišenu razinu
triglicerida u krvi. Ovo su davno zaključili kanadski znanstvenici, te kreirali
naziv hipertrigliceridemički struk. Smatrali su kako bi njime
jednostavno i jeftino mogli izvršiti probir osoba koje su izložene povišenom
riziku bolesti koronarnih arterija ili dijabetesu tipa 2.

Ne bojte se čučnjeva

Iako su čučnjevi vrsta vježbe koja se preporučuje za skidanje masnih naslaga stražnje lože i stražnjice, vježbe koje se koncentriraju na dijelove tijela ispod struka mogu povećati dotok krvi u zdjelično područje. Osigurajte dovoljno krvi za spolno funkcioniranje u roku keks!

Birajte orašasto

Za bolje stvaranje spermija potrebni su određeni nutrijenti, a kolonu predvodi selen, tvrdi babica Zita West. Preporučuje brazilske orahe koji su njime krcati, a dovoljno je pojesti dva ili tri dnevno.

Recite NE kolesterolu

Jedan od ozbiljnijih faktora rizika za krvožilne bolesti je povišena razina kolesterola. Ako ovo promijenite i povećati razinu dobrog kolesterola olakšat ćete protok krvi i samim time ojačati svoj libido.

Ne samo da visoki kolesterol šteti srcu, nego je dokazana njegova povezanost s rakom prostate. Muškarci s niskom razinom kolesterola imaju manje šanse za razvijanjem naprednog
stupnja raka prostate, pokazalo je američko istraživanje. 12 trikova za snižavanje kolesterola

Obavite samopregled svakih šest mjeseci

Baš kao što biste trebali obaviti samopregled kože (te se na taj način najbolje zaštitili od zloćudnog raka kože melanoma), redovito pratite kakvo je stanje “dolje”. Pažljivo opipajte područje oko testisa i tražite tvrđu kožu ili nelagodu kao reakciju na dodir. Ako osjetite kakve kvržice ili čvoriće, javite se svom liječniku.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo