Ljepota

Ljepota

Smeta vam visoko čelo? HALO operacijom spustite liniju kose

Zahvat je nedavno prvi put izveden u Hrvatskoj, u Poliklinici Lohuis Filipović u Zagrebu

Osim što privlači pažnju svojom ljepotom i turističkim čarima, Hrvatska polako postaje i epicentar estetskih inovacija. Jer kad su u pitanju estetski zahvati, nimalo ne kaskamo za Europom, ali ni za svijetom.

Tako je u Poliklinici Lohuis Filipović u Zagrebu nedavno izvedena prva estetska operacija pod imenom HALO. Riječ je o spuštanju linije kose. Naime, naša linija kose djeluje kao prirodni okvir za naše lice, a previsoka linija vodi do istaknutog čela, što dovodi do nerazmjera cjelokupnih crta lica.

Znanstvenici tvrde da su otkrili kako nastaju glavobolje i migrene: Uzrok nema veze s glavom

Kod nekih osoba, takav problem može jako naštetiti samopouzdanju. Često ih znaju skrivati raznim frizurama ili modnim dodacima poput šešira, marama ili slično. Međutim, situacije poput vjetrovitog vremena, odlaska na kupanje ili fotografiranje, za nekoga se mogu pretvoriti u iznimno stresne trenutke.

HALO operacija već je dugo popularna u Velikoj Britaniji, a iza nje stoji renomirani kirurg Gregor Bran iz poliklinike GB Aesthetics, dvostruko certificirani plastični kirurg lica. Diplomirao je na Sveučilištu Heidelberg u Njemačkoj te je stipendist Europske akademije plastične kirurgije lica (EAFPS). Dr. Bran poznat je po tome što je iznimno posvećen poboljšanju i obnavljanju prirodne ljepote vašeg lica. Usmjeren je na postizanje optimalnih rezultata koji su prilagođeni osobnosti njihovih pacijenata.

U Hrvatskoj su operaciju prvi izveli dr. Filipović i dr. Lohuis

Dobar ishod se uvijek može prepoznati po sjaju povjerenja u očima mojih pacijenata, rekao je dr. Bran.

Doc. dr. sc. Boris Filipović i dr. sc. Peter JFM Lohuis poznati su po svojoj konstantnoj želji za unapređivanjem. Upravo iz tih razloga, dr. sc. Gregor Bran pozvan je kako bi svoje tehnike nesebično podijelio s ostatkom tima. Osim dr. Brana, u Zagreb je bio pozvan, a isto tako sudjelovao je i na operaciji, dr. Gustavo Suarez, liječnik koji ruši rekorde svojim radom na području rinoplastike u Barceloni. Njegov cilj je proširiti svoje znanje o kompleksnosti struktura na području nosa i cijeloga lica.

I tako je tim koji iza sebe broji godine usavršavanja, znanja stečenog po cijelom svijetu i suradnji sa svjetski poznatim doktorima iz estetske medicine prvi put u Hrvatskoj odradio operaciju HALO. S punim povjerenjem i bez imalo dvojbe pacijentica se prepustila u ruke ovih stručnjaka. Konačnim ishodom iznimno je zadovoljna, baš kao i cjelokupnom razinom skrbi tijekom procesa, a svima koji dvoje bi li se odlučili na spuštanje linije kose, poručuje da je zahvat potpuno bezbolan.

M. B.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo