Ljepota

Ljepota

Kako brzo mršaviti uz Jillian Michaels?

Već smo pisali o našoj najdražoj trenerici Jillian Michaels. No svejedno se malo osvrnimo na njen život – Jillian Michaels, rođena 18. veljače 1974. godine osobna je trenerica iz Los Angelesa koja je milijunima žena pomogla da izgube kilograme. Njena osobnost, način rada, stav i karizma su samo mali dio onoga što je ova žena u stanju postići. Jillian je, naime, isto tako u kasnoj tinejdžerskoj dobi imala problema s kilogramima. Kada se dogodio onaj ‘klik’ u njenoj glavi odlučila je napraviti drastične promjene na sebi, i pomoći svima onima koji su željni promijeniti svoje tijelo ali i duh.

Pokazala je izniman talent u kickboxingu, yogi, pilatesu… Na kraju je postala licencirana fitness i aerobik trenerica koja se proslavila u američkoj TV emisiji ”The biggest loser”, u kojima su sudjelovali natjecatelji sa velikim brojem kilograma i željom za uspješnim mršavljenjem. Nadalje, Jillian je snimila više od 15 DVD-a u kojima ljudima s viškom kilograma nudi rješenje za bolji život, od kojih su dva najpoznatija ”30 day shred” i ”Ripped in 30”. Ovaj put pisat ćemo o ovom prvom.

30 days shred

DVD “30 day shred” koncipiran je na način da, kako možemo zaključiti i iz naslova, traje 30 dana.

Svaka snimka traje otprilike 30 minuta (oko 27 minuta točnije). Postoje tri snimke na DVD-u. Prva se vježba svaki dan kroz deset dana, druga deset dana i treća također deset dana. Osim nje, tu su njene dvije ‘pomoćnice’ također profesionalne trenerice, Natalie koja radi nešto naprednije oblike vježbe i potpuno je unijeta u svaku vježbu, dok s druge strane imamo Anitu koju je dobro pratiti ukoliko ste početnik. U samom DVD-u rade se aerobne vježbe pomiješane sa vježbama snage. DVD možete nabaviti s njezine stranice, ili kako se je danas popularno ‘skinuti’ s interneta.

Jillian Michaels: U 30 dana mršaviji za 20 kg

Prije nego počnete vježbati

Odgledajte cijeli DVD, način na koji Jillian radi, pogledajte koje ćete vježbe raditi. Na prvi pogled činit će vam se jednostavno, no, kada jednom i počnete zaista ćete pomisliti kako vam mišići “gore”, sva sreća, ona je tu da vas cijelo vrijeme usmjerava i zna što treba reći u pojedinom trenutku, zna kada vam je teško i kroz cijeli DVD vam daje savijete te vas potiče na vježbanje.

Ostavite se pušenja, alkohola i teške hrane kroz tih 30 dana. Preporučljivo je tri do četiri dana prije nego počnete intenzivno vježbati odraditi jednom prvi dio ili se barem pošteno razgibati jer ćete zasigurno dobiti upalu mišića, zatim se u sljedeća tri do četiri dana opustiti te nakon toga možete početi i upale više neće biti.

Vježbanje

Najteže je početi. Ukoliko ste početnik, činit će vam se da umirete već nakon 15 minuta. Niste jedini. No, dan za danom osjetit ćete promjene i kad steknete kondiciju vježbanje će postati toliko zabavno i lako da ćete jedva čekati tih 30 minuta sa Jillian. Već nakon petog dana vidjet ćete rezultate. Trbuh će se počet smanjivat, koža i mišići će biti čvršći i osjećat ćete se zategnutije.

Nakon deset dana osjećat ćete se kao da ste na vrhu svijeta.

Promjene nakon prvih deset dana, odnosno prvog dijela, bit će nevjerojatne, a trenutak kada Jillian kaže ”You just finished the first part of the 30 day shred” izmamit će vam osmijeh na lice. Prijelaz na drugu vježbu bit će nešto teži. Većina žena čak kaže da je drugi dio teži od trećeg, no, to je na vama da zaključite. Prvih nekoliko dana svakog dijela preporučljivo je ostati uz Anitu, tek toliko da se tijelo privikne na novosti, a kasnije možete vježbati i nešto intenzivnije kao Natalie.

Skidajte 2 kile mjesečno uz Jillian Michaels

Kada završite sva tri dijela shvatit ćete da se svaka kap znoja isplatila i bit ćete i više nego zadovoljni. Uz sve to potrebno je da pijete tri litre vode dnevno i da se počnete zdravo hraniti. Nemojte se izgladnjivati jer nećete imati energije niti volje. Jedite zdrave namirnice i meso. Nemojte se prežderavati kaloričnom hranom misleći da možete jer ‘sad vježbate’. Prehrana i vježba su povezani i treba ih pravilno iskombinirati.

Izvor: Žena.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo