Ljepota

Ljepota

Samo 10 minuta treninga je dovoljno!

Ako ste mislili da za najbolje rezultate morate provoditi dva sata dnevno u teretani, gadno ste se prevarili.

Naime, stručnjaci su ustanovili kako trening možete skratiti na samo deset minuta (da bi bio učinkovit) ako pojačate intenzitet vježbanja.

“Deset minuta vježbanja dovodi do stvarnih metaboličkih promjena u tijelu, a to može pomoći i gubitku tjelesne mase i smanjiti stres te donijeti i druge koristi“, objasnila je osobna trenerica Liz Neporent.

Stručnjaci se nadaju da bi ovo rješenje moglo izbiti jedan od najčešćih argumenata kojima se u istraživanjima zdravstvenih navika opravdava nevježbanje, a to je nedostatak vremena.

Kako koncipirati desetminutni trening?

Fitness stručnjaci preporučuju da se u deset minuta vježbanja kombiniraju vježbe kojima se jačaju mišići s vježbama za jačanje srca. Također predlažu i deset minuta hodanja.

Desetminutnim treningom najviše će postići mlade osobe te one u top formi, a starije osobe bi trebale obratiti više pažnje na svoje zdravlje ako se odluče na ovakvu vrstu vježbanja. Naime, muškarci stariji od 45 godina i žene starije od 55 godina mogli bi biti izloženi povišenom riziku od srčanog udara zbog neproporcionalnog opterećenja tijekom ovakvog vježbanja.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo