Ljepota

Ljepota

Samo jednom vježbom učvrstite svaki mišić i riješite se viška kilograma

Foto: Shutterstock

Daska (plank) se smatra jednom od najpopularnijih i najefektivnijih vježbi diljem svijeta! Izvodi se u samo jednoj pozi te aktivira mišiće cijelog tijela.

Posebno je zanimljiva iz razloga što se radi o izdržaju u položaju za sklek, gdje se par minuta zadržavamo u istom položaju oslanjajući se samo na ruke i stopala.

Ako vam ovo zvuči prejednostavno, nakon samo jednog pokušaja shvatiti ćete koliko je zapravo teško zadržati se u ovom položaju, ali isto tako ćete se iznenaditi rezultatima.

Kao što smo napomenuli ovom se vježbom aktivira većina mišića na tijelu, stoga je idealna želite li učvrstiti leđa i stražnjicu, riješiti se celulita sa svih kritičnih područja te oblikovati noge i otopiti masnoće s trbuha.

Kako izvoditi ovu vježbu?

Ova vježba ne zahtjeva pokrete, ali obavezno je da vam je tijelo u ispravnom položaju kako bi ona dala najbolje rezultate.

Spustite se na pod, oslonite se na ruke i nožne prste te spustite laktove na pod pod kutem od 90 stupnjeva tako da budu u ravnini ramena. Tijelo mora ostati u horizontalnom položaju. Bokovi bi trebali biti u visini ramena cijelo vrijeme, a tijelo niti u jednom trenutku ne smije biti opušteno.

Stopala: Spojite ih i održavajte ravnotežu. Na taj način se stvara opterećenje na području trbuha.

Noge: Moraju biti potpuno ispružene kako bi radili trbušni mišići i kako bi se ojačala kralježnica.

Stražnjica: Aktivacija svih mišića donjeg dijela torza će biti oslabljena ako je vaša stražnjica opuštena tijekom izvođenja vježbe.

Donji dio leđa: Za savršen učinak ovaj dio tijela bi tijekom izvođenja vježbe trebao biti potpuno ravan.

Trbuh: Uvucite trbuh i neka tako ostane tijekom cijele vježbe.

Neki ljudi se u ovom položaju mogu zadržati 10 sekundi, dok drugi izdrže i do dvije minute. Vi slušajte svoje tijelo, a za početak je 10 sekundi sasvim dovoljno.

Izvodite ovu vježbu barem jednom dnevno, prenosi stranica healthyfoodteam.com

Foto: Shutterstock

Ana Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo