Ljepota

Ljepota

SUPer Surfers Challenge oduševio Zagrepčane

I treći po redu SUPer Surfers Challenge Zagreb je iza nas. Organizacijski odbor Surfmanije smislio je i neke nove zadatke koje su natjecatelji morali ispuniti, ali ajmo redom.

Na startu u City Centru One jedan je natjecatelj imao super zadatak. Šime Sušic – hrvatski MasterChef, pripremio je za sve natjecatelje Power Snack, a sastojci koje je imao ispred sebe bili su; bademi, voće i, naravno, Multipower energy pločice. Nakon toga su svi natjecatelji puni energije krenuli u SUPer start pred CCO i istrčali prvu dionicu do okretišta tramvaja u Prečkom, gdje su ih dočekale Keiko Fly Girlz i uputile ih u plesne korake koji će im zatrebati kojih pola sata kasnije. Plesna skupina šarmantnih surfera i surferica veselo je zabavljala publiku i ostale prolaznike.

SUPer Surfers Challenge

Da bi tramvajski dio utrke prema Trgu Bana Jelačića bio što
interesantniji pobrinuo se tramvaj broj 14 koji se u Frankopanskoj
pokvario pa je izazvao mali zastoj. Ta je situacija utrku povela novo
rutom i SUPer Surferi su prošetali kroz samu gradsku špicu Varšavska –
Cvjetni Trg – Bogovićeva
do Gajeve gdje su natjecatelji odložili
daske i krenuli u drugi zadatak SUPer Surfers Dance. Natjecatelji
su ozbiljno shvatili zadatak. Borba se vodila žestoko, Mario
Valentić
, unatoč kondiciji, glumi i šarmu, plesnim koracima nije
uspio nadmašiti kolegu. Tako da je pobjedu jednoglasnom odlukom
Valentine i Anje odnio glumac Zoran Pribičević i osvojio SUPer
Surfers Dance nagradu Sony Mobile Xperia Mini Pro telefon.

Na Zrinjevcu su natjecatelji saznali da ih čeka još jedan opaki psihološki zadatak na putu tramvajem prema Surf Shopu, (takozvani Nebojša patent). Podijeljeni u tri grupe natjecatelji su trebali u svakoj grupi izabrati dva člana koji će izaći na stanici i zadati jedan posebna zadatak ljudima na tramvajskoj stanici. Istaknuli bi izvedbu Inge Presker i Nebojše Ilića koji su uspjeli od bikera na Savskoj dobiti ne samo puse već i pomoć u demonstraciji SUP surfanja na suhom, ali pobjedu su u toj kategoriji odnijeli ipak Sebastan Fleiss i Maro Srezović koji su imali zadatak užicati svaki po kunu na stanici kod studentskog doma Stjepan Radić. Maro je pokušao dobiti i broj mobitela, ali morat će još trenirati kako bi istesao figuru… Sebo i Maro su osvojili Multipower pakete.

SUPer Surfers Challenge

Nasuprot Surf Shopa krenuo je zadnji kopneni zadatak 1200 metara trčanja s daskom do Jarunskog jezera. Uslijedio je mali odmor i montiranje perajica na daske.

Pred natjecateljima je bila teška Stand Up Paddle utrka s petanestak čvorova vjetra. Prvu polovicu utrke natjecatelji su imali ekstreman zadatak, veslajući s vjetrom u prsa, dok ih je nakon prelaska iz Veslačke staze u Veliko jezero čekao onaj, nazovimo, lakši dio s vjetrom u leđa.

Prvi je na cilj stigao Nikica Ljubek koji je 4,3 kilometra dugu utrku u tim ekstremnim uvjetima odveslao za nešto više od 35 minuta, čime je osvojio vrijedan LENOVO Tablet i Multipower paket; odmah iza njega stigao je prošlogodišnji pobjednik Marko Crneković koji je osvojio Sony Ericsson Cedar mobitel & vikend za ekipu u predivnom kampu Šimuni, a treći je bio Igor Gojić, pobjednik prvog SUPer Surfers Challengea kojeg nagrađuje Sony Ericsson Cedar mobitelom i Karting Arena Zagreb.

SUPer Surferi

Prva među djevojkama došla je po treću godinu za redom Inga Presker i osvojila pink LENOVO Tablet. Drugo mjesto osvojila je hrabra Maja Jesenković koju nagrađuje Karting Arena Zagreb i Multipower. Zoran Pribičević je uspješno završio utrku, iako je izjavio da bi sigurno bio prvi da mu Valentić nije sabotirao dasku i perajice. Ukupni poredak natjecatelja možete provjeriti na stranici Surfmania.

Vidimo se nagodinu u još većem broju. “Supajate“ s nama i do godine!!!

Ordinacija.hr
Foto: Ana Šesto

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo