Ljepota

Ljepota

TRX je mali, ali moćan rekvizit – 6 razloga zašto je idealan za vaše tijelo

Fitness trener Ante Burazin poznatiji kao Fit Medo je sa svojom klijenticom Jelenom Rozgom ove sunčane dane iskoristio da se malo odmaknu iz teretane te obavio trening na otvorenome i pokazao neke od vježbi koje pomažu da budete fit i u formi!

  1. TRX je mali rekvizit, možete ga nositi uvijek sa sobom i stane u torbu za trening, te pomoću njega možemo odradit trening bilo gdje, u ovom slučaju zakačen je na stablo te trening može krenut!
  2. Pomoću tTRX-a koristimo cijelo tijelo, tj aktiviramo cijelo tijelo, pomaže nam u razvoju kondicije, ravnoteže, fleksibilnosti, brzine te kod sagorijevanja potkožnog masnog tkiva.
  3. TRX uključuje rad i opterećenje vlastitom težinom tijela uključujući više mišićnih skupina odjednom a jedna od bitnijih odlika ovog rekvizita je da su u svakoj vježbi uključeni mišići corea, a stabilan i jak core je bitan u zaštiti od ozljeda, pomoću TRX-a njegovo jačanje je sigurno!
  4. Dosta sprava zahtijeva neki oblik stajanja ili sjedenja, tj. statičku poziciju čime se smanjuje mogućnost aktiviranja stabilizacijskih mišića koji su nužni za funkcionalan i efikasan pokret. Na ovom rekvizitu možete napravit odličan trening i postoji mnogo vježbi. Vježbe zagrijavanja, vježbe za mišiće corea, vježbe s naglaskom na gornji dio tijela, vježbe s naglaskom na donji dio tijela, vježbe istezanja.
  5. TRX će te pronaći u svakoj teretani, jer je rekvizit koji je u zadnje vrijeme postao jako popularan, te Ante sa svojim klijentima dosta vježbi izvodi pomoću njega. TRX će vam pomoći u snazi i izdržljivosti, ali i kontroli vlastitog tijela.
  6. No da bi vježba bila učinkovita, vježbač prilikom izvođenja mora bit fokusiran maksimalno na svoje tijelo i izvođenje pokreta a zato služi trener da educira o pravilnom disanju te pravilnoj izvedbi.

3 TOP TRX VJEŽBE

Vježbe na Trx-u izvodimo 5 serija po 15 ponavljanja.

Hipermobilnost zglobova – 7 simptoma koji upućuju da se radi o bolesti

Veslanje na trx-u 

Primite ručke i okrenite se prema sidrištu, stopala su postavljena u širinu ramena. Ruke ispružite ispred sebe i zakoracite par koraka naprijed kako bi se tijelo nagnulo unazad. Privlačite prsa do ručki zadržavajući tijelo ravno, zaustavite se kratko pa s evratite u početni položaj.

Da bi si otežali pomaknite stopala više naprijed, ili izvedite jednoručno veslanje.

Čučanj na trx-u 

Položaj je jednak kao u veslanju, ali ruke su savijnene pod 90 stupnjeva. S laktovima uz bokove.Trake su blago napete. Kukovi su potisnuti unazad tijelo se spušta sve dok natkoljenice ne budu paralelne s podom.

Vježbanjem protiv dijabetesa: Pomaže u održavanju tjelesne težine, ali i regulaciji šećera u krvi

Da bi si otežali možete izvest jednonožni čučanj.

Potisak s prsa na trx-u

Primite ručke i okrenite se od sidrišta sa stopalima postavljenim u širinu ramena. Ruke ispružite pred prsa i zakoračite unazad korak kako bi se tijelo nagnulo naprijed.

Zadržavajući tijelo u liniji, savijte ruke i spustite prsa sve dok vam nadlaktice ne budu paralelne s podom. Zadržite trenutak pa se potisnite natrag.

Iz sjedalačkog života u velike napore – stariji od 35 obavezno na pregled prije vježbanja

Ordinacija.hr

Foto: Arhiva

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo