Ljepota

Ljepota

Vježbajte kao Marisa Miller

Jedna od najseksipilnijih manekenki donjeg rublja na svijetu Marisa Miller donosi vam vježbe pomoću kojih ćete ubrzo biti spremni za sezonu kupaćih kostima.

Manekenka Victoria’s Secret donjeg rublja i časopisa Sports Illustrated poznatog po nevjerojatno zgodnim ženama u kupaćim kostimima gorljiva je ambasadorica SUP-a (stand-up papddleboard), rekreacije koja je sve popularnija i na našim obalama.

Ove će vježbe najbolje djelovati na vaše trbušne mišiće, ali i na noge, ruke, stražnjicu i mišiće jezgre. Svaku vježbu ponovite u tri serije tri puta tjedno, a odmarajte se najviše 30 sekundi između serija. Trebat će vam bučice (ne teže od 4 kilograma) i Bosu lopta.

Fly s bučicama

Primite bučice u obje ruke, stanite uspravno sa stopalima u širini ramena. Ruke ispružite u strane i podignite do razine ramena tako da vam tijelo ima oblik slova “T”. Istovremeno bučicama radite krugove velike desetak centimetara – 15 unaprijed i 15 unatrag.

Iz ispruženog položaja savinite laktove tako da vam nadlaktica i podlaktica tvore kut od 90 stupnjeva. Zadržite taj kut, istovremeno pomičući ruke kao da želite spojiti laktove. Napravite 15 ponavljanja.

Daska sa zaokretom

Za izvođenje ove vježbe trebat će vam Bosu lopta za balansiranje, a ako
ju nemate, oslonite se na pod. Zauzmite položaj za sklek, no nemojte se
osloniti na dlanove nego na nadlaktice.

Druga vježba

Ostanite u izdržaju 30 sekundi, zatim se oslonite samo na desnu podlakticu i okrenite bočno. Lijevu ruku ispružite u zrak. Nakon 30 sekundi vratite se u središnji položaj i ponovite vježbu na drugoj ruci. To se smatra jednim ponavljanjem, a vi ih napravite dva.

Trbušnjaci na nogama

Stanite uspravno s raširenim stopalima u ravnini ramena. Bučice podignite ispred prsiju tako da su vam dlanovi okrenuti jedan prema drugome, savijte laktove i držite ih uz tijelo.

Stisnite trbušne mišiće i lagano se naklonite unaprijed i udesno, koristeći jednaku kretnju kao kod trbušnjaka. Ponovite ulijevo. To je jedno ponavljanje, a vi ih napravite 20-25.

Marinci

Iz uspravnog položaja čučnite, položite ruke ispred sebe na pod i držeći ruke na tlu odskočite unatrag. Odskočite u prethodni položaj i skočite u zrak, što više možete. Probajte se odgurnuti snagom nogu. Ovu vježbu ponavljajte jednu minutu, a ako želite dodatan izazov, nakon prvog skoka unatrag napravite sklek.

Četvrta vježba

Čučanj za ravnotežu

Stanite na ravnu stranu Bosu lopte, stopala raširite u ravnini ramena, a bučice primite u ruke i položite uz kukove. Čučnite što dublje možete, pokušajte zadržati ravnotežu, a ruke s bučicama neka i dalje budu opružene uz vaše tijelo. Napravite 15 čučnjeva na Bosu lopti te nastavite s pet do osam čučanj-skokova na podu.

Peta vježba

K. Horvat
Foto: Shape.com

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo