Ljepota

Ljepota

Vježbanjem do boljeg seksa!

Ako spadate među “vježbače” koji plaćaju godišnju članarinu u teretani, ali odlaze vježbati jednom mjesečno – ovaj bi vas članak trebalo motivirati. Dobra forma i mišićavo tijelo mogu koristiti svim područjima vašeg života – uključujući i seksualnom.

Redoviti kardio trening i serije koje uključuju
utege mogu vas učiniti seksipilnijim no što mislite! A to znači da ćete se
češće “valjati” po plahtama sa suprotnim (ili istim) spolom.

kVježbanje poboljšava razinu testosterona

Istraživanja su pokazala da redovito vježbanje, osobito čučnjevi i iskoraci, povećavaju razinu testosterona u tijelu. Budući da ovaj hormon igra ključnu ulogu u seksualnoj želji i performansama, poboljšana razina testosterona znači – odličan seks.

Čini vas atraktivnijim

Divan stas je nesumnjivo najbolje sredstvo za “napaljivanje” partnera. Osobe koje redovito vježbaju, kao rezultat imaju tonirana tijela, ali i bolju percepciju sebe, što dovodi do većeg samopouzdanja i pomaže u seksualnom životu.

Poboljšava izdržljivost

Muškarci koji prakticiraju kardio treninge mogu puno kvalitetnije zadovoljiti partnera/partnericu. Redovito vježbanje doprinosi ukupnoj izdržljivosti, što znači da će seks duže trajati. Dakle, ako želite poboljšati svoje seksualne performanse – nemojte izbjegavati aerobni trening.

kVježbanje pobjeđuje ubojice libida

Stres je jedan od najvećih razloga za nezadovoljstvo u spavaćoj sobi – on uzrokuje mnoge probleme, od smanjene izdržljivosti do jednostavne neraspoloženosti za seks. Redovita tjelovježba je jedan od idealnih načina za pobjeđivanje stresa. A niža razina stresa znači i uzbudljiviji seksualni život.

Prehrana puna afrodizijaka

Zdrava i dobro izbalansirana prehrana je jedan od najvažnijih aspekata postizanja kondicije. Nakon vježbanja, vaše tijelo žudi za hranjivim sastojcima. Za izgradnju mišića i popravak štete, u organizam treba unositi namirnice bogate cinkom i proteinima. Put do kvalitetnijeg seksualnog života osigurat će vam namirnice poput šparoga, luka, češnjaka i banana.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo