Hrana i recepti

Hrana i recepti

Želite se napaliti? Isprobajte 6 prirodnih afrodizijaka

Shutterstock

Ako ste odlučili da tabletice poput Viagre jednostavno nisu za vas, vrijeme je da se okrenete prirodnim afrodizijacima. Šest najboljih otkriva Amy Reiley, poznata autorica prve američke afrodizijske kuharice.

1. Smokve

Ovo slasno voće obiluje manganom, magnezijem, vitaminom E i cinkom. Svi spomenuti elementi su ključni za seksualno zdravlje.

k2. Lubenica

Omiljeni ljetni plod sadrži citrulin koji signalizira organizmu da otpušta arginin. On pak opušta krvne žile i postiže efekt sličan Viagri.

3. Šampanjac

Pjenušavo piće ulazi u krvotok brže od vina, pa ga treba manje popiti. Ako pak izaberete pinot noir ili pinot meunier grožđe, u organizam ćete unijeti istu količinu antioksidansa kao da ispijate crno vino. Osim što godi seksualnom zdravlju, šampanjac smanjuje broj srčanih i moždanih udara!

4. Čili papričice

One u potpunosti oponašaju simptome uzbuđenja: zajapurenost u licu, peckanje na jeziku i napućene usne spremne za ljubljenje. Uz to, čili papričice podižu tjelesnu temperaturu.

5. Sir

kOmiljeni mliječni proizvod otpušta deset puta više endorfina od čokolade, stvarajući dobro raspoloženje.

6. Kamenice

Njihovu afrodizijsku moć prepoznali su stari Rimljani. Legenda kaže da je Casanova jeo 50 sirovih kamenica za doručak. Znanstvena istraživanja pak potvrđuju da su kamenice bogate cinkom, potrebnim za proizvodnju sperme.

 

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo