10 tehnika brzog opuštanja - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

10 tehnika brzog opuštanja

Današnji način života je kao što već znamo izričito stresan. Ako ste jedna od nesretnih žrtava 21. stoljeća te vam se posao sastoji od stalnih napetosti koje prenosite i u privatan život, dobro će vam doći nekoliko jednostavnih tehnika uz pomoću kojih ćete se osjećati opušteno.

Anti-stres tehnike za prakticiranje na – radnom mjestu

1. Iako će vam možda zvučati neobično, vrhovima prstiju tapkajte po glavi, posebice čelu kako biste se u isto vrijeme opustili i poboljšali cirkulaciju.

2. Smanjite napetost tako da ranije dođete na posao. Uživajte u laganom jutarnjem ritualu u opustite se prije nego na vas naleti sva silina poslovnog stresa.

3. Kako ne možete biti u prirodi, jer eto – na radnom mjestu ste, a niste botaničar već vrijeme provodite za računalom – prirodu dovedite k sebi. Okružite se biljkama, one će vas opustiti.

4. Nekoliko puta dnevno trljajte oči po 30 sekundi te ih držite zaklopljene cijelu minutu.

5. Otopite stres uz opuštajuću glazbu. Istraživanja pokazuju kako puls ponekad prati ritam glazbe, zato si priuštite ambijentalnu opuštajuću glazbu.

Anti stres tehnike za prakticiranje – kod kuće

1. Mazite se i držite za ruke s voljenom osobom makar 30 minuta dnevno, istraživanja su pokazala kako takva “terapija” otpušta hormone sreće.

2. Prijatelj kojem se možete isplakati na ramenu savršena je terapija. Kad vas nešto muči ispucajte to iz sebe – dobrim razgovorom. Pritom ne mislimo na viku i dreku.

3. Mirisi smanjuju stres. Nekoliko kapi esencijalnog ulja, primjerice lavandinog, stavite u svjećicu prilagođenu takvoj vrsti korištenja i opuštajte se uz mirise. Obavijte se mirisnom harmonijom

4. Ako ste sami doma pjevajte do mile volje, na glas, u krivom tonu, pod tušem, veselo i energično – stres će se i na taj način smanjiti.

5. Tuširajte se izmjenično hladnim i toplim mlazom. Prvi će vas probuditi, a drugi relaksirati.

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo