5 najboljih vježbi za gubitak masnoća na trbuhu, ali i za očuvanje mladolikosti - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

5 najboljih vježbi za gubitak masnoća na trbuhu, ali i za očuvanje mladolikosti

Možete samo računati na dobrobiti nakon tjelovježbe, ako želite zaustaviti prerano starenje, ali se i riješiti masnoća s trbuha.

Starenje donosi brojne promjene, pa i gubitak mišićne mase, a možete doživjeti i probleme poput osteoporoze, artritisa i boli u leđima. Ako ste cijelo vrijeme aktivni možete izbjeći i probleme poput nakupljanja masnoća na području trbuha, dijabetesa tip 2, moždanog udara i bolesti srca. Za početak je važno spomenuti trening snage i upravo on mora biti na listi prioriteta jer će vam pomoći da mišići ostanu zdravi i sigurno smanjiti probleme s leđima. Ostale dobrobiti ne treba zanemariti a to su brži metabolizam, gubitak masnoće i lijep izgled tijela.

No da ne ulazimo preduboku u vrste treninga, donosimo popit 5 vrsta aktivnosti koje će vam pomoći da izgubite masnoće ali da usporite starenje.

1. Čučanj s bučicom

Započnite vježbu tako da uzmete bučicu i stavite je ispred prsa te držite rukama. Cijelo tijelo mora biti zategnuto, kukove gurnite prema naprijed i spustite se u čučanj dok vam bedra nisu u položaju paralelnom s podom. Podižite se kukovima i petama, istežući kvadricepse i gluteuse kako bi dovršili. Vježbu ponovite 10 puta u 3 ponavljanja.

2. Rumunjsko mrtvo dizanje sa šipkom

Kako biste izveli ovu vježbu, uzmite šipku i držite točno ispred tijela. Istegnite prsa i opustite koljena, kukove zabacite prema nazad dok spuštate šipku uz noge. Jednom kad osjetite da su vam je gornji dio noge istegnut, kukove zabacite prema naprijed, stisnite mišiće stražnijice kako biste vježbu dovršili. Vježbu izvedite 3 puta uz 10 ponavljanja svaki put.

Ovo je 6 grešaka koje sigurno ponavljate, a one sprečavaju mršavljenje

3. Bench press na kosoj klupi s bučicama

Bench press na kosoj klupici s bučicama započnite tako da uzmete po jednu bučicu u svaku ruku, legnete na klupu, ispružite ruke i držite ih ravno. Ramena i lopatice istegnut prema natrag i spuštajte bučice prema prsima. Dobro istegnite prsa i pritiskom opet rukama teret gurajte prema van i tako ponavljajte, stežući tricepse. Vježbu ponovite 3 puta uz 8 ponavljanja.

4. Veslanje sa sajlama

Ova se vježba izvodi na veslu sa sajlama koje se može pronaći u svakoj teretani. Sjedite ispravno, noge istegnite do kraja. Kada vučete sajlu, pazite da laktove vučete prema nazad i prema kukovima, stisnite leđa kako biste dovršili. Prije ponavljanja, stegnite ramena. Vježbu izvedite 3 puta uz 10 ponavljanja.

Usporite starenje kože: Jednostavnih 10 anti-age koraka u njezi koji će sve promijeniti

5. Iskoraci unazad s bučicama

Držite bučicu u svakoj ruci dok izvodite ovu vježbu. Jednu nogu istegnite prema nazad, peta mora biti čvrsto na podu a tada se spustite dok koljenom ne dotaknete pod. Prednjom nogom se odgurnite kako biste se vratili u početnu poziciju. Ponovite s drugom nogom. Vježbu izvodite 3 puta po 10 ponavljanja za svaku nogu.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo