Ljepota

Ljepota

Gola joga – najbolji način da upoznate sebe

Gola joga potiče vas da izađete iz svoje komfort zone. Posebice ako se odlučite na ovaj oblik joge – u grupi.

Koja je uopće poanta ovakvoga nečega? Jogiji koji prakticiraju golu jogu reći će kako je efektnija jer, nakon što se opustite i zaboravite na neugodu zbog razgolićenosti, postići ćete zasigurno veće psihofizičko zadovoljstvo nego s tradicionalnom jogom.

Razbijanje vlastitih zidova

Prije samoga početka jogiranja, potrebno je definirati pravila i granice. Nema neugodnoga gledanja drugih, nema koketiranja i sl. Sve su to stvari koje mogu dekoncentrirati polaznika, a samim tim će se efekt koji joga treba proizvesti – smanjiti. Na ovaj način ćete se više osloboditi. Oslobodit ćete se okova srama i osjetit ćete kako je vaš um potpuno slobodan.

Ovakav oblik joge će prije svega utjecati na poboljšanje vašega samopouzdanja. Naime, osim što vas joga čini snažnijima, gipkijima i mirnijima, pomoći će vam da budete emocionalno jači nego ikada. Joga smiruje modifikacije uma. Prevedemo li to, joga raspliće mentalne petlje frustracija, neprežaljenih situacija, bijesa, straha i želja što sve vodi u stres.

Stres je sastavni dio mnogih zdravstvenih problema – od migrena do nesanice i lupusa, multiple skleroze, ekcema, povišenoga krvnoga tlaka i srčanih udara – naučite li smiriti svoj um, najvjerojatnije ćete živjeti duže i zdravije.

Ovakva joga će vas najprije učiniti ranjivima, ali kada postanete svjesni sebe u tom trenutku, doživjet ćete jedan od najvećih emocionalnih napredaka, navode jogiji.

Joga položaji koji su odlični za mršavljenje!

Foto: Shutterstock

J. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo