Ljepota

Ljepota

Kako izgubiti 4 kilograma u 6 dana? Izgleda da se može i to vrlo jednostavno

Shutterstock

Je li to vaš cilj?

Kada je u pitanju gubitak viška kilograma, mnogi će pomisliti kako se spremaju za bitku od koje će možda odustati jer je protivnik jak. Jasno nam je sve – teško je odoljeti kavi sa šlagom ili omiljenom pecivu dok ujutro hodate sneni i gladni prema poslu.

No ako vam vaša vaga uporno govori da je vrijeme da nešto učinite po pitanju kilograma i da možda ne razumijete dobro pojam usvajanja zdravih navika, vjerojatno razmišljate o rigoroznim dijetama koje će vam pomoći da u što kraćem roku stignete do željenog cilja. Ipak, od svih dijeta kako ćete znati koja je najbolja za vas?

Za one koji žele ubrzati proces mršavljenja i cilj im je izgubiti do 5 kilograma u kratkom periodu, evo što morate zapamtiti.

Malo ugljikohidrata, puno proteina

Prehrana s malo ugljikohidrata vam u samo nekoliko dana može pomoći s gubitkom kilograma, a jednako će tako spriječiti nadutost. Upravo je to razlog zašto su osobe koje su isprobale ovakav način prehrane primijetile već drugi dan promijene u kilaži i izgledu tijela.

Za doručak odaberite cjelovite žitarice

Kako je važno započeti dan na ispravan način, kvalitetan doručak je odgovoran za razinu energije koju ćete imati u danu, ali osjećaj sitosti do idućeg obroka. Umjesto da stojite u redu u kafiću za kavu i slatko pecivo, bolja je opcija da si ujutro pripremite sami kvalitetan doručak s cjelovitim žitaricama koji će usput i razinu šećera u krvi držati pod kontrolom. Zobena kaša ili kruh od cjelovitih žitarica su samo dvije opcije o kojima biste trebali razmisliti kada je u pitanju vaša prehrana i gubitak kilograma.

11 nevjerojatnih razloga zašto piti vodu s limunom, a neki će vas potpuno iznenaditi

Smanjite unos kalorija

Što još možete učiniti kako biste izgubili višak kilograma? Možete dijetu započeti sa smanjenim unosom kalorija – a upravo je to način za pravi početak puta jer će vaše tijelo pohranjene masnoće koristiti kao gorivo. Ako niste sigurni koliko kalorija morate odbaciti, provjerite svoju visinu, težinu i godine te krenite računati. Pomoći će ako znate koliko ste čega do danas unosili u organizam kako biste znali koliko kalorija morate izbaciti.

Jedite svakih nekoliko sati

Još je jedan dobar savjet vezan uz gubitak 4 kilograma u 6 dana, a to je da jedete svakih nekoliko sati manje porcije hrane. Ideja koja stoji iza ovoga bazira se na činjenici da tako potičete rad metabolizma koji će se pobrinuti za potrošnju masnoća. Naravno, ovo ne znači da možete jesti što god poželite, morate poraditi i na odabiru namirnica.

Birajte nemasne proteine

Izbor proteina može igrati veliku ulogu u procesu mršavljenja jer nisu svi proteini isti. Ako želite izgubiti višak kilograma, najbolja je opcija tražiti čiste proteine bez masnoća. Piletina i riba su odličan izbor, a valjalo bi ih dodati obrocima koji sadrže i povrće.

Greške koje usporavaju mršavljenje: 8 stvari koje morate izbjegavati

Iako je moguće da izgubite 4 kilograma u 6 dana, prevelik gubitak u kratkom vremenu može biti loš za zdravlje ako se često ponavlja. Ako želite započeti dijetu na zdrav način i ubrzati gubitak kilograma, savjeti koje ste pročitali bi mogli pomoći.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo