Lana Jurčević: Biti fit lavovski je posao! - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Lana Jurčević: Biti fit lavovski je posao!

Svakim medijskim i privatnim istupom Lana poručuje ženama kako trebaju učiti na pogreškama i osvojiti svoj život. Vlast nad svojim tijelom znak je ultimativne ženske moći koja se nikako i nikada ne treba shvaćati olako. Donosimo pet savjeta Lane Jurčević!

Da se zdrav život i redovito vježbanje itekako isplate, najbolji dokaz je pjevačica Lana Jurčević. Unatoč brojnim obvezama koje joj donosi uspješna glazbena karijera, a odnedavno i dužnost ambasadorice sve popularnijeg urbanog brenda sportske i bio prehrane Polleo Sport, Lana uspijeva ne samo zadržati formu, nego iz godine u godinu izgleda sve bolje. U čemu se krije njena tajna?

Svakim medijskim i privatnim istupom Lana poručuje ženama kako trebaju učiti na pogreškama i osvojiti svoj život. Vlast nad svojim tijelom znak je ultimativne ženske moći koja se nikako i nikada ne treba shvaćati olako.

Pronađite unutarnju moć uz ovih pet savjeta pjevačke fitness lavice:

1. Duge šetnje

Zašto šetati? Postoji li bolji način za početak dana? Uz minimalnu pripremu koja uključuje dobar doručak bogat antioksidansima, sušenim voćem, zobenim pahuljicama, uskočite u ugodnu odjeću i kvalitetne tenisice i krenite – šetnja na svježem zraku čini čuda za um i tijelo. Preferirane lokacije su naravno šuma, obližnji park, ali i šetnja po kvartu je već veliki korak. Hodanje budi tijelo, potiče cirkulaciju i sjajan je antistres program, a što je najbolje, besplatno je!

2. Čučnjevi

Možda ih znate kao “squats”? Iz osobnog iskustva mogu reći kako je riječ o iznimno efikasnim ciljanim vježbama za najpopularniji dio ženskog tijela. Ono što je jako važno, morate znati kako ih pravilno izvoditi. Stanite tako da su vam noge malo šire od širine kukova, a spuštajte se toliko da koljenima ne prelazite vrhove stopala i obavezno ponavljajte vježbu u serijama.

Ako ste početnice, krenite nekoliko serija po deset ponavljanja s malim stankama. Ne zaboravite kako prilikom izvođenja čučnjeva postoji mogućnost istegnuća, stoga ne zaboravite na zagrijavanje, svakodnevno suplementiranje vitaminima i korištenje preparata za očuvanje zglobova. Ako ćete ih ispravno i redovito izvoditi, rezultati će vas oduševiti. Izazivam vas!

3. Bicikl

Biciklom na posao, u dućan, na kavu, biciklom uvijek i svugdje. Odaberite rutu koju volite i s užitkom pedalirajte koliko god možete. Na zraku ste i krećete se. Ne može bolje! 

4. Preskakanje konopca

Jeste znali da je boksačima upravo ova vježba osnova zagrijavanja? To ne čudi, s obzirom da je djeluje čudotvorno na kondiciju, a mišići nogu, guze, trbuha i ruku rade intenzivno cijelo vrijeme. Osim toga, sjajna je vježba i za koordinaciju. Jedan skok, dvostruki skok, skok na jednoj nozi, ruke u križ – svejedno je, pronađi svoj ritam i dijete u sebi. Ipak je ovo jedna od vježbi koja nas neodoljivo podsjeća na djetinjstvo.

5. Trbušnjaci

Jednomjesečni izazov za guzu iz snova

Pred ljeto trbušnjaci zauzimaju tron jedne od najvažnijih u nizu jednostavnih, ali neizostavnih vježbi u mojoj fitness rutini. U teretani, kod kuće, svejedno je… Probajte sljedeće: lezite na pod, ruke stavite ispod guze da budete stabilniji, a zatim dižite i spuštajte noge. Ovdje intenzivno rade mišići donjeg dijela trbuhe, stoga pazite – neće biti jednostavno, ali ne odustajte!

Ili pokušajte ovako, a da vam bude zabavnije: zamolite svoju djecu ili nekoga od ukućana da vam pridrže stopala dok vi ravnih leđa podižete gornji dio tijela. Kako ništa ne volim prepustiti slučaju, uvijek se dodatno oboružam fat burnerom prije zagrijavanja i proteinima za mišićni rast nakon određenog seta vježbi. Vjerujte mi, nije teško, ali kao i u svemu u životu, važno je biti ustrajan. Ništa ne garantira uspjeha kao čelična volja!

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo