Uživajte u vitalnosti u društvu sportske rekreacije Vergo - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

Uživajte u vitalnosti u društvu sportske rekreacije Vergo

Roditelji, rekreativci i sportaši, posjetite društvo sportske rekreacije Vergo i uživajte u vitalnosti!

Društvo sportske rekreacije Vergo osnovano je 2010. godine u Zagrebu s ciljem razvoja sportske rekreacije na otvorenom (prirodnim kopnenim i vodenim površinama) i u zatvorenim specijaliziranim objektima (športske dvorane, fitness dvorane, bazeni i sl.)

Za sve dobne skupine

Vergo osmišljava i provodi sportsko-rekreativne programe za sportaše i rekreativce svih dobnih skupina, s naglaskom na najmlađe, kako bi zadovoljili potrebu za očuvanjem i unapređenjem psihofizičkih sposobnosti i zdravlja putem tjelesnog vježbanja i rekreiranja u slobodno vrijeme.

Sve programe su osmislili i vode ih stručni treneri, profesori kineziologije s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom i odraslima u domeni sporta i rekreacije.

Čime se sve mališani mogu baviti?

Vergo posebnu pažnju posvećuje osmišljavanju i vođenju sportskih programa za djecu rane školske dobi (od šest do 12 godina), konkretno Univerzalnog sportskog treninga (kondicijski trening za djecu), Škole učenja vožnje bicikla, Škole brdskog biciklizma (MTB) i sportsko-edukativnih kampova.

Potrebno je napomenuti kako se Univerzalni sportski trening bitno razlikuje od klasičnog tjelesnog vježbanja, samim pristupom djeci kao i načinom vođenja programa te sportovima i elementima koje obuhvaća. Program je koncipiran na način da zadovolji interese i potrebe djece koja žele trenirati jedan ili više sportova, a još su neodlučna po pitanju odabira sporta. Kao takav, idealno je rješenje za njihov puni psihofizički razvoj.

Program je idealan za višestrani razvoj motoričkih i funkcionalnih sposobnosti djece koja već treniraju pojedini sport te predstavlja zabavan i izazovan način sportskog animiranja najmlađih.

Pedaliranjem do zdravlja

Bicikliranje predstavlja jedinstveni program, tj. tečaj učenja vožnje bicikla za djecu od pet do deset godina. Provodi se u malim grupama (do šestero djece) dva puta tjedno, na samom početku školske godine te na proljeće i ljeto. Pod budnim okom profesora kineziologije, članom biciklističkog kluba sa trenerskom licencom pri HBS-u i diplomom biciklističkog vodiča, vaša će djeca brzo i jednostavno savladati vožnju biciklom i uživati u čarima koje im pruža bicikl.

U rujnu 2012. godine Vergo je pokrenuo projekt prve škole brdskog (MTB) biciklizma u Zagrebu, a u proljeće 2013. kreću upisi u proljetni ciklus MTB škole. Cilj ovoga programa je djecu usmjeriti u brdski biciklizam, s obzirom na to da u Zagrebu i šire još uvijek nema biciklističkog kluba (MTB) koji nudi sustavni trening za najmlađe dobne kategorije. Kroz treninge djeca stječu samopouzdanje, samopoštovanje, pripadnost grupi te se zdravo razvijaju uz idealan spoj prirode i sporta.

Sportski kampovi održavaju na proljeće za vrijeme proljetnih školskih praznika (Sportski kamp ”Vergova družina”) i krajem ljeta (biciklistički kamp za djecu) u Planinarskom domu ”Polane” nedaleko od Delnica.

Vergo je Društvo sportske rekreacije koje svoj sadašnji kao i budući rad temelji na profesionalnosti i stručnosti trenera, profesora kineziologije, koji su svoje znanje i stručnost stekli kroz višegodišnji rad u domeni sporta i rekreacije sa djecom i odraslima.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo