Ljepota

Ljepota

Zašto se debljamo kada smo zaljubljeni?

Shutterstock

Ljubavna veza sigurno život čini sretnijim ali može uzrokovati nakupljanje kilograma

Prema novoj studiji provedenoj od strane znanstvenika na sveučilištu Queensland u Australiji, osobe koje su u vezi imaju  više masnog tkiva od pojedinaca koji nisu u vezi. 

Brak i suživot mogu biti poticaj za ponašanje koje će naštetiti zdravlju – poput prejedanja, gledanja TV-a i zajedničkog ispijanja alkohola

Znanstvenici su otkrili kako parovi češće konzumiraju nezdrave namirnice te jedu puno više – što u konačnici može dovesti do nakupljanja neželjenih kilograma. 
Ljudi u vezi često imaju obveze poput obiteljskih ručkova gdje se rijetko poslužuje zdrava hrana a i često se više pojede.

Ako imate djecu, znanstvenici također napominju da ste u “rizičnoj” skupini jer roditelji često djeci kupuju slatkiše i grickalice koje nerijetko i sami pojedu. 

Evo kako vas vježbanje čini boljim ljubavnicima!

Zaključno su naglasili kako prema nekim teorijama osobe u braku ne paze kako izgledaju te im nije važno jesu li privlačne partneru pa se često debljaju.

Vježbanje u paru

Vježbanje u paru može nam podići motivaciju i pomoći u održavanju dobre navike vježbanja. Umjesto da se zavalite na kauč pred TV, ukradite si 15-20 minuta vremena da iz zajedničkog vježbanja stvorite priliku za malo kvalitetnog zajedničkog vremena i povezivanja. I tu čak ne govorimo o nekakvom zahtjevnom fitnesu ili „štancanju“ trbušnjaka i sklekova, već o jednostavnim, a efikasnim vježbama mobilnosti i ispravne funkcije. Vaše tijelo će vam biti zahvalno što god da mu date izvan okvira osmosatnog sjedenja za radnim stolom. 

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo