Psiha

Psiha

Zavirite u “Tajni dnevnik Marije Antoinette”!

Troje čitatelja darujemo jednim primjerkom knjige “Tajni dnevnik Marije Antoinette”. Imena dobitnika saznajte u ponedjeljak, 30.08. Sretno!

Mozaik knjiga d.o.o. jedna je od vodećih
hrvatskih izdavačkih kuća. Osnovana je 1991. godine, no začetke svoga
rada bilježi već 1968. godine, kada je matična kuća Mozaika knjiga,
Mladinska knjiga Ljubljana, otvorila svoju prvu prodajnu jedinicu u
Zagrebu.

SADRŽAJ KNJIGE:

Pariz, 16. listopada 1793. U noći u kojoj je zatvorenica broj 280 odvedena na stratište i pogubljena giljotinom, u zatvoru ostaje dnevnik koji će posvjedočiti priču jedne velike povijesne sudbine. Zatvorenica 280 dojučerašnja je francuska kraljica Marija Antoaneta.
marija antoanetaRođena je kao najmlađa kći u vladarskoj obitelji Habsburgovaca, jednostavno odgojena i s četrnaest godina, iz političkih razloga, prepuštena braku s francuskim prestolonasljednikom. U braku ne nalazi sigurnost: mladi je kralj čudak koji nikako da odraste i brak neće biti konzumiran čak sedam godina.

Krhka brača fasada natjerat će kraljicu da utočište potraži u skupim zabavama, modi i tajnoj ljubavnoj vezi sa švedskim diplomatom Fersenom. No kad kotač povijesti krene nizbrdo, kraljevski će par doživjeti tragičnu sudbinu.
U romanu “Tajni dnevnik Marije Antoanete” Carolly Erickson dočarava sudbinu Marije Antoanete i otkriva nam svaku pojedinost kraljičina izuzetnog života, bremenitog događajima od njezinih mladenačkih godina, kad je počela voditi dnevnik, do posljednjih dana, dok je čekala krvavi susret sa smrću pred bučnom svjetinom.

Ovaj roman omogućava čitatelju da proživi život Marije Antoanete, mlade kraljice na raskošnom dvoru Luja XVI.

Ordinacija.hr

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo