Kako si u sadašnjem trenutku? Kako život?

par sretan jesen

Dobar dan! Kako si? Imaš li vremena par trenutaka (barem 30 sekundi) zatvoriti oči i osjetiti iznutra kako se istinski osjećaš? Ne? Gdje žuriš? Žuriš u neki drugi život? Sređuješ "važne stvari“, rješavaš, planiraš, juriš, žuriš ...kamo žuriš?

Znaš li da NIKADA nećeš "srediti sve stvari do kraja“ ? Kad dođe trenutak da više nećeš "nešto sređivati“ u ovom životu, znači da TEBE više neće biti u ovom životu. Pa to je jednostavno! I zašto uopće čitaš ovaj članak? Dosadno ti je? Relaksiraš se? Tražiš recept za sretan život? Što te potaknulo da čitaš ovaj moj tekst? Što ćeš s njim? Koja verzija ide nakon čitanja:

Sreća"Ok je tekst, ali imam ja pametnija posla. Ne stignem baš sada razmišljati o sadašnjem trenutku. Ma lijepo je ona to napisala, ali lako njoj ona vodi jogu, tamo neka predavanja, možda i satima dubi na glavi, opušta se do besvijesti. Šta ona zna kako je meni!  "

Ili imaš neku kreativniju verziju?

Nemaš vremena SADA? Hej!!!! Ali tvoj život se događa upravo sada! SADA I OVDJE! Prošlost i budućnost su samo naše misli o vremenu prije i poslije sadašnjeg trenutka, ali oni sada ne postoje.

Pa kako ti prolaze ovi trenuci dok čitaš? Upravo sada! Jesi li dobro? Hajde iskreno mi reci. Reci sebi! Osjećaš li tugu, sreću, umor, napetost, dosadu, potpunu radost, uzbuđenost, zadovoljstvo....ili ništa? Ajde iskreno. Ne moraš glumatati sam pred sobom.

Reći ću ti jednu tajnu. Poslušaj; Ovo što ti se upravo SADA događa je TVOJ ŽIVOT! Baš to! Jesi li zadovoljan? Sretan? Sve u tebi treperi od radosti?

Ne baš?  Pa zašto? Pa što ti onda radiš u životu? Čime se baviš? Tko te nagovorio na takav život? Tko je utjecao na sve odluke koje su te dovele do sadašnjeg trenutka? Tko je taj? Tko je odlučivao umjesto tebe i doveo te u takvu situaciju?

Čekaj, ali ako netko drugi odlučuje o tvom životu, a ne ti? Što ti onda radiš u svom životu? Tko si ti? Ima li to neki smisao? Ti u svom životu, a drugi kontroliraju i određuju. Još te stave tamo gdje ti baš i ne želiš biti.

Hm, hm...hm! Imam jedno pitanjce. Jesi li do kraja preuzeo odgovornost, skupio hrabrost i rekao DA ili NE u životu? DA, to želim. NE, to ne želim. Jesi li se maksimalno potrudio, s puno vjere i volje da transformiraš nezadovoljavajuće stanje?

Trudiš se stalno, a nikako da se nešto promijeni. Aja ja.... E pa očigledno je trenutak za promjenu taktike. Traži, probaj, vjeruj, ne posustaj, kucaj i sigurno će ti se otvoriti vrata.

ŠetnjaBudi BUDAN u svakom sadašnjem trenutku i prati svoje misli, osjećaje i tijelo. Počni svjesno misliti, govoriti, djelovati, reagirati, razumijevati.  Okreni se unutra i promatraj kao se osjećeš u svakom trenutku života. Tako ćeš znati što je dobro, a što nije dobro za tebe i u kojem smjeru krenuti. Uči, osluškuj i budi siguran da ćeš znakove na putu čuti i vidjeti.  Kada počneš transformirati sebe, transformirati ćeš sve ono što se događa oko tebe. Više ništa neće biti isto, jer ćeš sve gledati drugim očima. Znati ćeš da je u tebi moć da vidiš, osjetiš, čuješ, misliš i djeluješ na sve vanjske okolnosti, točno onako kako ti poželiš. I tada više nema onoga tko ti kreira život, znaš da je svaki trenutak mogućnost za preobrazbu i da si upravo ti taj koji kreira. Ali ovaj put svjesno.

Život je tok, život je promjena i evolucija. Život je put. Ne moraš nigdje ići već biti istinski ovdje. Biti prisutan cijelim svojim bićem SADA I OVDJE. Jedini trenutak kada smo istinski živi je sadašnji trenutak. To je mjesto iz kojeg kreiramo svoju prošlost i budućnost.  Odluči! Budi prisutan! Budu budan! Budi živ! Budi sretan!

 

 Prati nas na Viber Public Chatu!