Psiha

Psiha

12. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

Festival plesa i neverbalnog kazališta i ove će godine ugostiti mnoge svjetski poznate plesne umjetnike, koreografe, pedagoge i plesače, a neće izostati ni audiovizualni dio koji nam predstavljaju Šikuti Machine (Hrvatska) i Thierry de Mey (Francuska).

U 12. festivalskoj ediciji predstavit će se Nats Nus Dansa i Marcel.lí Antúnez Roca iz Španjolske, The Original Tempo iz dalekog Japana, Cie My!Laika iz Francuske, Digital tatoo iz Njemačke, Miet Warlop iz Belgije, Risima Risimkin iz Makedonije, a izbor s hrvatske plesne scene uključuje autorske radove umjetničke organizacije De Facto, Roberte Milevoj, Andreje Široki i Ive Korenčić u zajedničkom projektu te dvije predstave Zagrebačkog plesnog ansambla od kojih je jedna predstava, Tri none, ujedno i premijera.

Glavni dio programa održavat će se u Kaštelu i Art centru, ali će se veliki dio festivalske programacije, besplatno kao i svake godine, moći vidjeti na Trgu i u Loži. Kao i svake godine održat će se edukativni dio programa, plesna radionica za amatere i profesionalce od 22. do 26. srpnja pod vodstvom Jasmine Prolić – “Plié, Tendu, Jeté”, te radionica cirkuserije za djecu i mlade koja je na rasporedu 25. i 26. srpnja pod vodstvom Cie My!Laika.

Uđite u svijet plesa, gdje tijela i pokreti govore više od riječi i krenite u plesno-neverbalnu rapsodiju u srcu Istre, u Svetvinčenatu od 22. do 26. srpnja.

Program 12. Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat možete pročitati OVDJE.

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat, jedini ljetni plesni festival u Hrvatskoj, definirao se kao jedna od najzanimljivijih manifestacija u regiji i kao tradicionalno okupljalište brojnih plesnih umjetnika, pedagoga, stručnjaka, kritičara, programatora festivala te najljepše od svega brojne i odane publike.

U jedanaest godina održavanja prikazano je više od 170 plesnih predstava iz cijeloga svijeta. Kvaliteta Festivala potvrđena je i činjenicom da ga je Ministarstvo kulture RH predložilo kao jedinog hrvatskog kandidata za “Council of Europe Cultural Events”. 2009. godine strukovna udruga plesnih umjetnika, UPUH organizaciji Festivala uručila je godišnju nagradu za doprinos plesnoj umjetnosti, a Turistička zajednica Istarske županije nagradu “ZLATNA KOZA – CAPRA D’ORO”. Ponosni smo i na novotvoreni ART centar u Svetvinčentu, zametak sanjanog Mediteranskog plesnog centra.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo