Psiha

Psiha

Adele se u pandemiji naučila boriti s tjeskobom – svoju veliku transformaciju nije planirala

Oko Adele, pjevačice nestvarnog glasa, ovih dana nastao je totalni hype, što zbog izlaska dugoočekivanog novog albuma koji se zove jednostavno “30”, što zbog linije koju je pjevačica dovela do savršenstva.

Nedavno je za Vogue dala veliki intervju u kojem je otvoreno progovorila o svemu: pjevanju, operaciji glasnica, životu u lockdownu, odnosu sa sinom, gubitku koji je osjetila kad joj je u svibnju preminuo otac, razvodu i, dakako, gubitku kilograma. Taj korak, kaže, nije planirala niti joj je mršavljenje bilo cilj. Vježbanje, pomalo fanatično, svaki dan u tjednu, postalo je njezin način borbe s tjeskobom.

Jason Momoa: Potpuno sam prestravljen svojom suprugom, nisam čak ni kralj svoje kuće

Borba s tjeskobom

Shvatila sam, nakon sati i sati terapije kod psihoterapeuta da je potrebno naći vrijeme za sebe, svoje vrijeme u kojem čovjek može raditi nešto za sebe i svoju dušu. U početku je za mene to bila meditacija. Onda je to postalo hodanje, a onda sam otkrila teretanu i shvatila da, dok vježbam, ne razmišljam ni o čemu osim o pokretu koji tijelo izvodi. Udahni – izdani, tako je jednostavno. I shvatila sam da ne osjećam tjeskobu dok vježbam. Odlučila sam ojačati i duh i tijelo, nikad se nije radilo o mršavljenju, ono je došlo kao posljedica nove ravnoteže kojoj sam počela težiti, otvoreno govori pjevačica koja zbog očuvanja glasa mora piti tablete svaki dan.

Jedna čaša vina dnevno

“Prije nekoliko godina imala sam operaciju glasnica i od tada moram uzimati terapiju. Ne smijem ni nastupati ako se ne osjećam 100% spremno”, objasnila je.

Njezin album, koji se iščekuje godinama, još od posljednjeg “25”, nastao je djelomično i za vrijeme lockdowna. U tom periodu Adele je izgubila i oca, a završila joj je i brakorazvodna parnica. Sve to zajedno dovelo ju je do borbe s napadajima tjeskobe i depresije.

U lockdownu sam otkrila da volim rosé, kaže kroz smijeh i brzo dodaje: Pijem samo jednu čašu dnevno, najčešće navečer.

Prebacuje se potom na situacije koje je prebrodila.

“Kao što sam već rekla, bili su potrebni sati i sati terapije. S ocem nisam imala sjajan odnos i, kada je umro, kao da su sve te nedorečene stvari isplivale na površinu. Morala sam se staviti u nezavidnu ulogu, onu sebe kao sedmogodišnje djevojčice i pokušati otkriti što me zapravo muči. Mogu reći da sam sada to poglavlje života uspješno zatvorila”, kaže iskreno.

Razvod je također ostavio traga na njezinu psihu, do te mjere da se ponekad znala isključiti iz svijeta. Problem je osvijestila i riješila kad je shvatila da se isključuje i u društvu svog sina.

Kada sam shvatila da nisam u stanju koncentrirati se na vlastitog sina, bilo mi je jasno da taj problem moram odmah rješavati, objasnila je pjevačica.

Srećom, taj problem sasjekla je u korijenu i danas najviše uživa u druženju sa sinom u svojoj vili u LA-u. Za novi album, za koji mnogi kažu da je posvećen njezinu razvodu, kaže:

“Ako i jest riječ o albumu koji je posvećen razvodu, onda je tu riječ o razvodu mene od stare mene. Jer definitivno sam promijenila ploču i danas živim potpuno drugačiji život nego prije.”

S gubitkom kilograma promijenio joj se i stil odijevanja. Danas Adele gledamo u hrabrijim kombinacijama iako je, kaže, najčešće u tajicama i trenirkama.

Simone Biles: Progovorila o mentalnom zdravlju sportaša i pokrenula lavinu

Martina Strukić

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo