Psiha

Psiha

Američka etno punk grupa Viza nastupa u klubu Attack!

Viza se infiltrirala na globalnu glazbenu scenu eksplozivnim zvukom internacionalnog rocka, a 1. veljače po prvi put dolaze u Zagreb, u klub Attack!. Njihovom glazbom dominiraju udari i vriskovi iz istočne Europe i pustinja Srednjeg Istoka. Koncert počinje u 21:30, a cijena ulaznice je 50 kuna u pretprodaji / 60 kuna na ulazu.

Skupina je sastavljena od devet međunarodnih glazbenika okupljenih u Los Angelesu koja integrira duduk, udaraljke i oud sa žestinom rock glazbe. Pjevač K’noup, neustrašivi vođa Vize, vlada pozornicom uz pomoć karizme i stamine.

kPod imenom Visa, bend je izdao dva EP-ja i dva albuma, te jedan nagrađivani glazbeni video. Na “De Facto” i “Eros” albumima, glazba je prožeta elementima arapske, armenske i grčke tradicije te vješto pomiješana s elementima rocka i dancea. Na albumu “Made in Chernobyl”, ruski i istočnoeuropski utjecaji su najizraženiji. Bend se bavi i društvenim pitanjima te pokušava podići svijest o užasnim epizodama iz ljudske povijesti.

Za karijeru benda brine Serjical Strike Management koji vodi Serj Tankian iz System Of A Down čiji se zvuk, kao i osebujan stil Gogol Bordello ponajviše osjeća kao glavni uzor radu ove skupine glazbenika.

Rasprodani koncerti u SAD-u i Kanadi natjerali su Vizu da 2010-e krenu u Europu i to kao predgrupa Serju Tankianu na “Imperfect Harmonies” turneji koja ih je odvela u Yerevan, Atenu, Hamburg, Cologne, Pariz, Zurich i Bolognu. Publiku su osvojili svojom oštrom izvedbom i oduševljenim kritikama iskusnih fanova u svakom gradu.

Nedugo potom ponovo stižu u Europu, nastupaju na Rockwave festivalu u Grčkoj i kao headlineri održavaju koncert u Parizu. Viza 2011. snima četvrti album u Zappinom UMRK studiju u Los Angelesu. Ploča naziva “Carnivalia” izašla je u listopadu, a promoviraju je ovom turnejom kada će nas u Klubu Attack! posjetiti 1. veljače, dan nakon nastupa u prestižnom budimpeštanskom klubu A38.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo