Ana Radišić na različite načine brine o zdravlju, ali jedna navika posebno je zaslužna za njenu sreću - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Ana Radišić na različite načine brine o zdravlju, ali jedna navika posebno je zaslužna za njenu sreću

Ana Radišić, RTL-ovo lice, pravnica, urednica, novinarka, voditeljica, kreativna producentica, sportašica i velika zaljubljenica u prirodu te unutarnji rad na sebi, sve je svoje ljubavi objedinila na jednom mjestu – u svom podcastu koji možete gledati kada god to poželite na njenom YouTube kanalu, a nama otkriva kako čuva zdravlje u vrijeme pandemije.

1.ODMOR I SAN

Otkad sam osvjestila koliko mi je važan za regeneraciju baš svih stanica, izrazito pazim i nastojim dovoljno spavati. Imati balans u svemu i imati dovoljno odmora. Osjećam se zdravije i opuštenije. Posebice kada liježem oko 22 sata, idući dan sam doslovno kao cvrčak!

Liječnica Nevia Delalle roni i zimi, a protiv gripe i prehlada bori se – odlascima u saunu

2. BORAVAK U PRIRODI i IZOLACIJA

Barem jednom tjedno trudim se otići u prirodu. Najdraže mi je sama uspeti se Bikčevićevom stazom na Sljeme, zagrliti pokoje stablo, udahnuti čistoću i mir iz prirode te na vrhu ostaviti sve što je potrebno ‘ostaviti ‘ iza sebe i proteklog tjedna.

3. ZDRAVA PREHRANA I VITAMINI

Kažu ono si što jedeš! Slažem se i stvarno nastojim svoje tijelo poštovati i hraniti zdravim i dobrim namirnicama, kao i vitaminima koji su neophodni za podizanje i rad imunosnog sustava.

4. SPORT

Od malena sam usvojila naviku bavljenja sportom. Najdraža kombinacija mi je trčanje i joga ili dvoranski način vježbanja. Osjećam se bolje, snažnije, žilavije, razgibanije i zdravije u vlastitom tijelu.

5. MEDITACIJA

Izrazito mi je važna. Najčešće ulazim u dan s njom i onda odlazim na svoj RTL u redakciju, na snimanja i među ljude i obaveze. Uz svakodnevnu meditaciju sam mirnija, prisutnija i opuštenija. Ona mi je jutarnja higijena.

6. RAD NA SEBI

Najdraži je, najteži ali i najzdraviji rad. Prihvaćanje, ne pružanje otpora, zahvalnost i pogled na svaki ‘problem’ kao priliku za rast i osobni razvoj. ‘Grebanje’ ispod površine, osvještavanje i bivanje bolja verzija sebe, zadatak je na kojem radim i raditi ću cijeloga života.

7. ČITANJE KNJIGA

Obožavam. Puno čitam. Svaki slobodni trenutak ili barem vrijeme prije spavanja volim provesti uz nekoliko redaka štiva. Oplemenjuju me, rastem, učim ili se jednostavno ‘izgubim’ u nekom drugom vremenu i prostoru.

8. VRIJEME PROVEDENO S BLISKIM LJUDIMA

Moji ljudi su moji najdraži punjači baterija. Iskreni odnosi, protočna komunikacija, dijeljenje sreće, tuge, uspjeha i neuspjeha. Osmijesi, zagrljaji i ljubav,e to je zdravlje!

9. PODCAST

Jednom tjedno pričam s ljudima koji me inspiriraju i motiviraju da pomaknem neke vlastite granice. Slušam i učim kroz njih i pritom osjećam golemu sreću i tu istu sreću dijelim sa drugima!

10. SANJARENJE

Veliki sam sanjar oduvijek. Baš to sanjarenje i osjećanje isprepletenih snova, želja i puno rada dovelo do ostvarenja istih. Vjerovanje ! Divna navika, pogotovo otkad sam je postala svjesna, zaslužna je za osmijeh na licu.

Gisele je vrlo stroga prema sebi! Ribu jede jednom tjedno, a meso dva puta mjesečno i to samo zato što je anemična

Foto: John Pavlish

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo