Psiha

Psiha

Bijes i stalni prigovori neće promijeniti ponašanje partnera – evo što hoće

Foto: Shutterstock

Pokušavate mu objasniti da mora promijeniti ponašanje ali on to kao da ne čuje? Ponekad je potrebno birati riječi…

Deranje i prijetnje često uzrokuju još gore ponašanje partnera, a ako ga želite zadržati uz sebe, evo kako će vaša poruka stići do njega – i tamo ostati! 

Odmah recite što mislite – pomirljivim tonom

Pasivno agresivno ponašanje može uzrokovati problem i u najčvršćim vezama –  kada se sakuplja ljutnja, upravo ona i izađe van. Budite otvorene sa svojim prigovorima, ne mučite ga vječno neugodnim opaskama. Iako vam nije teško pospremiti prljavu posudu iza njega, dajte mu do znanja da vas njegovo ponašanje ne čini sretnom i da to ne morate raditi.

“Ljubavne ručke” – višak sala koji vas može koštati zdravlja

Jeste li vi krivi?

Promatrati vezu samo kroz partnerovo ponašanje neće riješiti stvar. Prvo priznajte sebi, onda i njemu, da se ne radi samo o njegovim lošim navikama nego i o vašem pragu tolerancije i o vlastitim “mušicama“. Ovakvim razmišljanjem postići ćete puno! Drugi put kad ostavi dasku podignutu, zamolite ga da to ne čini, ali mu objasnite da se ne radi o velikom problemu nego o navici koja vama smeta. 

Umirete od ljubomore? Naučite se kontrolirati jer ona može uništiti i najstabilniju vezu

Za promjene je potrebno vrijeme

Ponavljanje jedne te iste stvari zahtjeva veliku količinu ljubavi i živaca… Ako mu kažete da se osjećate izdano jer on ne želi napraviti što vi mislite da bi trebao, mogao bi se osjećati izmanipuliran, zauzeti obrambeni stav i onda ste opet na početku. Pokažite primjerom, pojasnite mirno i dajte mu vremena da shvati.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo