Psiha

Psiha

Chin-Ning Chu: Umijeće ratovanja za žene

Umijeće ratovanjaŽelite li preobraziti svoje slabosti u snagu? Uspjeti u poslu ne kršeći moralne norme? Ugraditi svoj stil i životnu filozofiju u sve što poduzimate?

Prvi put u povijesti vodstvo žena je ne samo nužno nego i izvjesno. Upravo u trenutku kada žene u zapadnoj civilizaciji preuzimaju vodeća mjesta u biznisu, pojavljuje se Umijeće ratovanja za žene, adaptacija drevnog remek-djela Sun Tzua.

General-filozof Sun Tzu prije 2500 godina u jedinstvenom priručniku za ratovanje predstavio je načela pobjede neprijatelja lukavošću i sa što manje gubitaka. Svaka od njegovih strategija počinje u razumijevanju sebe i svijeta u kojem živimo, traži poznavanje vlastitih snaga i slabosti te kreativnost. Umijeće ratovanja za žene dokazuje koliko su Sun Tzuove strategije bliske ženama, koje radije izbjegavaju izravan sukob i probleme rješavaju pregovorima, a više od obračuna u kojima pobjednik uzima sve, vole rasplete u kojima svi pobjeđuju.

Suvremeni ženski pogled na staru kinesku mudrost nije podlegao zasadama liberalnog, brutalnog kapitalizma koji se temelji na hladnoj i bezosjećajnoj primjeni nekog niza provjerenih pravila, već govori da moramo djelovati iz onoga što mi zaista jesmo i u to integrirati strategije koje nam pomažu da iskoristimo ono što imamo, pa bile to i slabosti, kako bismo na kraju dobili ono što želimo. (Marina Šerić, Večernji list)

Nakladnik: Profil

S. J.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo