Psiha

Psiha

Dennis Tedlock: Popol Vuh

Popol Vuh, knjiga drevnih Maya i njihova naroda Quiche o postanku svijeta, ne samo što predstavlja najvažniji tekst na jezicima starosjedilaca obiju Amerika, već je i izniman dokaz ljudske maštovitosti.

Knjiga započinje djelima bogova Maya u mraku i tmini pra-mora, a završava blještavim usponom gospodara Maya koji su osnovali kraljevstvo Quiche na visoravni Guatemale. Izvorno je bila pisana hijeroglifima Maya, a u šesnaestom je stoljeću prepisana abecednim pismom.

jU ovo su novo i neskraćeno izdanje nadaleko hvaljenog prijevoda Dennisa Tedlocka uključene i napomene i tumačenja, neki nanovo prevedeni odlomci, najnoviji dešifrirani hijeroglifi i preko četrdeset novih crteža.

“Knjiga koju bi trebali pročitati svi koje istinski zanima književnost američkih starosjedilaca ili povijest kultura Srednje Amerike. Njezino je objavljivanje uistinu velik događaj.”
                                         
                                          Los Angeles Times

Dennis Tedlock je profesor engleskog jezika i profesor istraživačke antropologije u Buffalu, sveučilište New York. On je i jedan od urednika lista “Američki antropolog” te autor još nekoliko knjiga.


Nakladnik: Stari Grad

Više informacija o ostalim izdanjima izdanjima potražite na Facebook stranici naklade Stari grad te na www.stari-grad.com

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo