Psiha

Psiha

Dječaci Pavlove ulice – 50. izvedba

Kazalište najavljuje obilježavanje svečane 50. izvedbe scenske adaptacije klasika koji je nepovratno obilježio dječju književnost, kultnog romana Ferenca Molnara – Dječaci Pavlove ulice u režiji Aide Bukvić, u četvrtak 10. ožujka s početkom u 18 sati.

Nezaboravna priča u svačijem odrastanju oživljava na sceni KNAP-a u suvremenom i aktualnom čitanju redateljice Aide Bukvić (redateljice hitova “Što je muškarac bez brkova”, “Klupko”, “Što ćemo sad?”, “Anđeli i vragovi” i “Djeca s CNN-a”). Roman koji je neizostavni sadržaj lektire osnovnih škola, književni tekst koji je uspio rastužiti i učiniti ponosnim i najtvrđe srce, te rasplakati, zamisliti i oblikovati snažnije karaktere prikazuje se u snažnim izvedbama petorice mladih glumaca – Svena Madžarevića, Petra Cvirna, Tomislava Krstanovića, Zorana Pribičevića i Silvija Vovka.

U samom početku rada, u danima čitanja romana, naglasak je bio na općim mjestima kojih je Molnarov tekst pun – jedinstvu svijeta mašte i igre kojeg treba čuvati te obraniti u ključnim trenucima, testovima hrabrosti i odanosti ali i prvim bolnim znakovima odrastanja koje sve brže nastupa.

“Namjeravali smo napraviti posvetu jednom izumirućem načinu veze između mašte i igre, ali nismo ni slutili da ćemo morati voditi računa i o novim sukobima koje tek treba shvatiti, o obezvrjeđivanju svijeta kojemu pripadamo i na kojeg više nemamo nikakav bitan utjecaj, o svijetu kojeg tako jednostavno gubimo”, tvrde iz KNAP-a.

Kazalište KNAP prihvatilo se scenskog rada na ovom tekstu u trenutku kada je ulično i školsko nasilje u našoj svakodnevici postalo česta i bolna pojava od koje se glave ne mogu okretati i o kojoj se više ne smije šutjeti.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo