Psiha

Psiha

Edin Karamazov & Leo Brouwer: Virtuozi gitare stižu u Zagreb!

Od Španjolske i Kube do poznatih hitova The Beatlesa – svjetski gitarist Edin Karamazov i “otac gitare” s Kube Leo Brouwer uz Zagrebačku filharmoniju izvode program za sve
ljubitelje gitare – u petak 27. travnja u Zvjezdanom ciklusu.

Jedan od najuzbudljivijih i najkarizmatičnijih svirača gitare i lutnje u svijetu – Edin Karamazov, za blistavo virtuozne i emocionalno predane izvedbe požnjeo je gromoglasne pohvale širom Europe i Amerike.

kSa slavnim britanskim glazbenikom Stingom snimio je album Songs From the Labyrinth za Deutsche Grammophon, koji je u tri mjeseca prodan u 3 milijuna primjeraka. Unatoč uspjesima još uvijek uživa u uličnim svirkama, a za sve što ga pokreće u životu, kaže, kriva je – MUZIKA!

U Zvjezdanom ciklusu nastupa uz “oca gitare” s Kube, slavnog kubanskog gitarista, skladatelja i dirigenta Lea Brouwera. Uz veliki orkestar Zagrebačke filharmonije Brouwer predstavlja dvije velike uspješnice svojega opusa – Las ciudades invisibles i Canción de gesta koje je izvodio s mnogim velikim orkestrima širom svijeta.

Edin Karamazov nastupa u tri teme iz slavne suite Iberia španjolskog majstora Isaaca Albéniza, a za kraj ove uzbudljive koncertne večeri Edin i Leo pripremaju još jednu pravu glazbenu poslasticu: Beatlerianas – sedam hitova The Beatlesa: Eleanor Rigby, Yesterday, She Is Leaving Home, A Ticket To Ride, Got To Get You Into My Life, Here, There and Everywhere i Penny Lane – u Brouwerovoj obradi za gitaru i orkestar!

Za sve ljubitelje vrhunske glazbe i poklonike gitare: Požurite po svoje ulaznice na blagajnu Lisinski, u Tisak media centre i na www.ulaznice.hr.

Jer: svjetskog gitarista Edina Karamazova i “oca gitare” s Kube Lea Brouwera – “Virtuoze gitare” – jednostavno ne smijete propustiti!

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo