Psiha

Psiha

Europska skijališta: Dobra zimska zabava je osigurana!

Kao i svake zime, i ove se godine očekuje masovni odlazak hrvatskih skijaša na europska skijališta. Jeste li posjetili neko od spomenutih? Zanima nas vaše mišljenje!

k
Chamonix – Francuska

Među velike atrakcije Chamonixa se ubrajaju Mont-Blanc (najviša planina zapadne Europe), ali i mnoga skijaška područja. Strme staze i ekstremni vremenski uvjeti idealni su za napredne skijaše. Ako ste početnik – ne brinite, Chamonix ima staze i za one koji prvi puta staju na skije.

 

k

Zell am See – Austrija

Slikoviti gradić na jezeru pruža oko 80 km staza, od početničkih i srednjih do naprednih. Ako osim skijanja želite uživati i u panoramskom pogledu, ovo skijalište je idealno za vas! Susjedni grad Kaprun je poznat po skijalištima na ledenjacima.

 

j
Garmisch-Partenkirchen – Njemačka

Južno od grada na austrijskoj granici nalazi se njemačka najviša planina Zugspitze. Diže se gotovo 3.000 metara i nudi raskošno skijanje na ledenjaku. S gotovo 120 km spustaških staza svih težina, Zugspitze također ima 110 km tzv. cross-country staza.

 

j
Kitzbühel – Austrija

Staza Hahnenkamm nazvana po brdu iznad Kitzbühela, ali i Kitzbühler Horn dva su osnovna skijaška područja koja tijekom zime okupiraju ljubitelji zimskih sportova. Skijalište ima više od 60 žičara! Na stazi Streif u Kitzbühelu održava se utrka Svjetskog kupa.

 

k

Cortina d’Ampezzo – Italija

Visoko u Dolomitima, Cortina d’Ampezzo ima 140 skijaških staza i preko 80 km cross-country staza. Ovo skijalište desetljećima posjećuje društvena “krema”. Cortina se nalazi u središtu Valle d’Ampezzo koja se spominje u brojnim filmovima.

 

Jeste li posjetili neko od spomenutih skijališta? Zanima nas vaše mišljenje!

K. R.
Foto: Wikimedia Commons

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo