Psiha

Psiha

Evo zašto se nikada ne biste trebali odreći čokolade

Shutterstock

Prije no što natrpate ormariće u kuhinji raznim vrstama omiljenih čokolada, stanite! Govorimo o tamnoj čokoladi, koja donosi puno dobrih stvari za tijelo

Naravno u obzir dolaze i sve kombinacije s tamnom čokoladom – kolač, voće preliveno čokoladom… Ako ste na dijeti i vježbate, još bolje! Čokolada će vam pomoći da vježbate učinkovitije i dulje. Puno je istraživanja pokazalo da ona uklanja umor i bol u mišićima, pa prije treninga pojedite nekoliko kockica. 

Protiv stresa i prehlade

Čokolada je zapravo jako dobra za srce. Mala količina pomaže ovom mišiću da jače pumpa krv, pa i srce bolje radi. Osim toga, ublažava stres. To smo već znali, jer jedino za čime žudimo nakon prekida, poslije posla ili teškog dana jest – čokolada! Ako je pred vama stresno razdoblje, svaki dan pojedite jedan red čokolade.

Julia Roberts otkrila što jede svaki dan – i čega se nikad ne odriče!

Ona čak ima i instantan učinak, pa prije neke važne prezentacije na poslu ili stresnog sastanka, uzmite pauzu i malo tamne čokolade. Neka su istraživanja čak potvrdila da tamna čokolada pomaže kod prehlada i bržeg iskašljavanja, a snižava i tlak. 

N.C.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo