FOTO: Sirene postoje - želite ih vidjeti? - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

FOTO: Sirene postoje – želite ih vidjeti?

Podvodni svijet sinkro plivanja bliži nam je no ikad! Atraktivan i oku ugodan olimpijski sport po prvi je puta u Hrvatskoj prikazan na podvodnim snimljenim fotografijama koje otkrivaju jedan novi svijet….

Izložba podvodne fotografije autora Marjana Radovića prikazuje po prvi puta u Hrvatskoj, ispod vode snimljenih, tridesetak atraktivnih fotografija koje otkrivaju čari olimpijskog sporta – sinkroniziranog plivanja. Sinkro plivačice Mladosti prije nekoliko su mjeseci, u suradnji s fotografom Radovićem snimile atraktivan kalendar, a izložba je nastavak ove uspješne suradnje, te će na njoj biti prikazan širi spektar fotografija koje su nastale posljednjih mjeseci prošle godine na lokacijama bazena Mladosti na Savi.

Izložba je zbog svoje specifičnosti zasigurno izniman događaj na kulturnoj sceni grada Zagreba, a posjetiteljima izložbenog prostora Hrvatske pošte pružit će se mogućnost upoznavanja s jedinstvenim i atraktivnim podvodnim fotografijama Radovića.

   
Sirene postoje

“Jedna sam od onih koji istinski vjeruju da se ljudi sretnu i upoznaju baš kada trebaju ili ih spoji zajednička vizija i energija i da se dobre stvari često događaju slučajno. To se upravo dogodilo pri mome upoznavanju sa Tamarom i njenim sinkroniziranim plivanjem. A sve je počelo još puno prije u istom takvom spontanom upoznavanju Marjana i cura. Ovaj ljubitelj svih dubina, od Karipskog, Crvenog do Jadranskog mora spojio je svoje ljubavi i strasti – ronjenje i fotografiju. Povezao eteričnost i gipkost svih elemenata koje je snimao u morskim dubinama i na nevjerojatan način ih preselio u bazen. Jedan potpuno sterilan i gledateljima nevidljiv prostor pretvorio je u fotografski poligon prožet ljepotom i gipkošću ženskoga tijela. Spoj nevjerojatne snage vode i njihovih tijela stvorilo je sklad vode i forme…Radost koja se vidi na njihovim licima potpuno briše nevjerojatan napor koji iziskuje to što rade”, izjavila je fotografkinja Berislava Picek ususret otvaranju izložbe i dodala: “Kalendar je bio sjajan početak, izložba što slijedi je lijepi nastavak, a s veseljem iščekujem nove fotografije”.

Izložba podvodnih fotografija “Sirene postoje” održat će se od 8. do
21. ožujka
u izložbenom prostoru Hrvatske pošte (Jurišićeva 13,
Zagreb).

Ponedjeljak – petak od 8 do 20 sati

Subota od 8 do 13 sati

Ulaz je besplatan!

                            Sirene postoje

O fotografu

MARJAN RADOVIĆ – dipl.ing. geodezije, ronjenjem se bavi gotovo od ranog djetinjstva, a prvi tečaj scuba ronjenja upisuje 1998. Instruktor je ronjenja i podvodne fotografije po više svjetskih asocijacija kao što su Scuba Scool International – SSI, NAUI i Profesional Scuba Scool – PSS.

U kombinaciji strasti za ronjenjem i fotografijom, 2000. se počinje baviti podvodnom fotografijom kako bi ostalima prikazao ljepote podmorja. I dok je većina podvodnih fotografa specijalizirana u fotografiranju životinjskog svijeta te podvodnih pejzaža, Marjan prikazuje ambijent mora i bazena, modele i ronioce, koralje i ribe, spilje i potopljene brodove. Očaran ljepotama mora nije se ograničio samo na Jadran, već je nekoliko puta zaronio i zabilježio ljepote dubina Atlantskog oceana, te Karipskog i Crvenog mora.

Fotografije je objavljivao u časopisima kao što su More, Aqualung, Navigator, Pasca in Mare, Extreme magazine, Dnevne novine, Večernji list, Jutarnji list te Klik i Glorija. Nerjetko se njegove fotografije mogu pronaći i u turističkim vodičima gradova, katalozima ronilačke opreme te u reklamnim materijalima ronilačkih centara.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo