Francuska pjevačica Zaz izdala live album - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Francuska pjevačica Zaz izdala live album

Mlada i uspješna francuska glazbenica Zaz je nakon uspješnog prvog singla “Je Veux” s također uspješnog albuma prvijenca te uspješne turneje objavila i live album.

Sans Tsu Tsou Live Tour” (Sony Music/Menart) CD izdanje uključuje izvanredne live izvedbe njezinih 16 pjesama. Bonus DVD uključuje bonus pjesme te neobjavljenu snimku s njezine turneje iz 2011. godine.

Inače, ZAZ bilježi sjajne rezultate prodaje svojeg prvog albuma: primjerice, u Francuskoj je prodavši 800.000 albuma dostigla dijamantnu nakladu. U Njemačkoj se okrunila platinastom nakladom, u Turskoj trostruko platinastom, a u Belgiji i Švicarskoj dvostruko platinastom.

Pravo ime ZAZ je Isabelle Geffroy – rođena je 1980. godine, a odlikuju je jednostavnost, spontanost i osjećaj za humor, što se čuje i na ovom live izdanju. Poznata je po miješanju stilova jazza, francuskog varijetea, soula i akustične glazbe.

Prije velikih svjetskih pozornica i objavljivanja prvog albuma, svirkom i pjevanjem je uljepšavala dan i prolaznicima Montmartrea, posjetiteljima pariškog cabareta…

Uglavnom voli pjevati svugdje, izraziti ono što osjeća, a što se glazbenih žanrova tiče, nadahnjuje je mnogo toga iz široke lepeze žanrova i kontinenata.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo