Psiha

Psiha

Gričevanje traži svježu krv – otvoreni su natječaji

Gričevanje traži svježu krv i nove kreativne pogone, pa otpustite maštu s lanca i prijavite se na natječaje za demo bend, strašnu priču ili pak strašnu špicu.

Nakon najave glazbenih legendi koje koje nastupaju na Griču, poput Psihomodo Popa, Urbana&4 i The Bambi Molesters, ekipa Gričevanja predstavlja je još glazbenih poslastica kojima će oduševiti svoje fanove. Uz najavu cijelog programa otvara se i poseban natječaj “Gričevanje traži svježu krv“, u čijem kotlu su organizatori pripremili za svakoga po nešto – Demonique natječaj za demo bendove, natječaj Strašno dobra priča te Strašno dobra špica.

Gričevanje traži mlado glazbeno meso! Put do gore nije nikad bilo lakši, a Gričevanje poziva sve demo bendove da se prijave na natječaj Demonique na kojem će dati svježu krv nastupima glazbenika na Griču. Bend koji pobijedi na natječaju svirat će 14. travnja kao predgrupa sastavu Urban&4. Vašu paranormalno dobru glazbu prijavite na facebook profil Griučevanja.

Nakon toga će žiri, koji čini pokrovitelji frstivala i predstavnbici izdavačkih kuća, odlučiti o tri najbolja benda koja će nastupati u bonbon baru u subotu 13. travnja od 13 do 14 sati. No to nije sve, publika će imati završnu riječ, te će, po njihovom odabiru preko glasačkih listića, na samom koncertu biti odabran najbolji od ta tri benda koji će nastupiti prije samog Urbana.

Niste glazbenik, ali ste jedan od onih koji vole iskakati iz grma i plašiti prolaznike, pričati najstrašnije priče na kampiranjima, volite hororce ili jednostavno želite pisati strašne priče? Otpustite maštu s lanca i pošaljite priču od koje će se svi na Griču upiškiti u gaćice od straha. Radnja priče ne mora biti isključivo vezana uz Grič i strašne gornjogradske legende, ali namjera je da sa svojom jezivom pripovijetkom prestrašite one koji slušaju ili čitaju. Priča može biti duga najviše 800 riječi.

Deset najboljih priča prethodno će odabrati žiri, a najbolje priče će se nakon prestanka glazbenog programa uz svijeće čitati u bonbon baru pred publikom – osvajanju titule najstrašnije priče pomaže i najveći vrisak publike. Najbolju i najstrašniju priču odabranu na čitanju promovirat će se po stranicama Gričevanjai društvenim mrežama, kao i na stranicama medijskih pokrovitelja Gričevanja. Sponzori će svima koji su odabrani osigurati strašno dobre poklon pakete.

Da se ne bi reklo da organozatori Gričevanja misle samo na glazbenike i pisce, pripremili su nešto i za sve koji se amaterski ili profesionalno bave filmom, animacijom, programiranjem, video mappingom ili drugim tehnikama i vještinama za obradu slike i zvuka. Želite li da vaš rad vide tisuće ljudi? Želite da vaša scena iz filma bude poznatija od one iz Hitchochkovog Psiha? Gričevanje nudi priliku da Gornji grad zavijete u strašno dobru špicu koja će natjerati sve posjetitelje da pojedu noktiće od straha.

Žiri će odabrati tri najbolja uratka koja će se vrtiti na glavnoj pozornici prije koncerata i to pred nekoliko tisuća ljudi na fasadi Galerije Klovićevi dvori. Od tri finalista koje je odabrao žiri, organizatori Gričevanja odabiru pobjednika koji će, uz nagrade pokrovitelja, za nagradu biti angažiran da proizvede najavni jingl za sljedeće Gričevanje.

Svi natječaji su otvoreni do 4. travnja, tj. do početka Gričevanja. Demonique natječaj za demo bendove prijavljujete na Facebook profilu Gričevanja, dok natječaje Strašno dobra priča i Strašno dobra špica prijavljujete na info@gricevanje.com.

A što vas očekuje gore od 4. do 14. travnja? Uz već najavljen Dječake koji otvaraju Gričevanje 4. travnja, The Bambi Molesters koji nastupaju 7. travnja, 11. travanj je rezerviran samo za Psihomodo Pop, te Urbana&4 koji 14. travnja zatvaraju Gričevanje u vještičjem kotlu iščarobirano je još programa.

Gatuzo stiže 5. travnja, eksplozivni rock dvojac kojeg krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu. Ha Det Bra je legendarni zagrebački hardcore/noise-rock bend osnovan 1992. godine, te nedavno ponovo okupljen, a s metal predgrupom Moraines nastupaju 6. travnja. Imat ćete priliku vidjeti kako se vežu glazba i gluma 8. travnja, kada nastupaju Luni Megumi, mladi post-punk sastav čiji je idejni i kreativni vođa glumica Ivana Roščić. She Loves Pablo je četveročlani groove-rock bend iz Zagreba, a uz njih ćete levitirati 9. travnja. ABOP izvodi elektronsku glazbu uživo, a kako zvuči njihova verzija elektronike poslušajte 10. travnja. Jedan od najstarijih glazbenih portala odlučio je proslaviti 12. rođendan s bendovima koje su njihovi čitatelji proglasili među najboljima u pojedinim kategorijama. To su U pol’ 9 kod Sabe koji imaju najbolji singl “Prihvaćam sve“, Punčke koje su najbolji demo bend i Svemir, a rođendanska fešta Terapije.hr je na rasporedu 12. travnja. Rochelle Rochelle nastupaju 13. travnja, a s njima ćete doživjeti kreativne visine.

Festival Gričevanje u vrlo kratkom roku etablirao se kao open air festival dobre zabave i izvrsnih koncerata. Jedinstven je po tome što se odvija na otvorenom u samom centru grada te je vezan upravo uz predivno povijesno mjesto i poznatu zagrebačku priču o Gričkoj vještici.

… i ne zaboravi nas lajkati na Facebooku. Nije
obavezno, ali je lijepo od tebe! 🙂

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo