Grudi u prvom planu - estetskim zahvatom do čvrstih i istaknutih bradavica - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Grudi u prvom planu – estetskim zahvatom do čvrstih i istaknutih bradavica

Denis Makarenko / Shutterstock.com

Svi koji na društvenim mrežama prate Kendal Jenner, jednu od sestara iz klana Kardashian-Jenner, mogli su primijetiti da taj top-model u svojim postovima često koristi hashtag #freethenipple.

Pojavljujući se na različitim društvenim događanjima, poput ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu, gdje je došla odjevena u haljinu ispod koje su se jasno nazirale gole grudi, ali i u svojim svakodnevnim outfitima Kendal se trudi promovirati upravo ono što hashtag i predstavlja – trend slobodnih grudi.

13 vježbi koje Kendall Jenner radi sama kod kuće

Estetskim zahvatom do čvrstih bradavica

Sve je to dio pokreta koji poziva na prestanak cenzure ženskih bradavica, koji vjerno zagovara i Kendal. Kako u svijetu slavnih ništa nije prepušteno slučaju, tako ni njezine čvrste i istaknute bradavice nisu dar majke prirode nego rezultat estetskog zahvata koji je sve popularniji među slavnim damama.

Više nije važno isključivo to da grudi stoje čvrsto – još su važnije čvrste i istaknute bradavice. I dok se tzv. dizajniranje bradavica dosad izvodilo pomoću botoksa, a rezultat je trajao nekoliko mjeseci, svjetski mediji raspisali su se o novom “alatu” za dizajniranje grudi, svojevrsnoj injekciji ili punilu za bradavice koje traje otprilike dvije godine.

Poanta cijelog ovog procesa ‘punjenja’ bradavica jest da uvijek budu čvrste i istaknute, a ne samo kad im je hladno. Žene žele da im bradavice budu vidljive kroz košulju, pa čak i bikini. Nakon operacije bradavice će biti uspravne i izdignute te će im biti vraćen njihov prirodni izgled. Rezultat dobiven operacijom je trajan i neće se mijenjati tijekom hladnoće ili seksualnog uzbuđenja, kaže dr. Norman Rowe, njujorški plastični kirurg, koji je taj zahvat napravio već brojnim ženama.

Gwyneth Paltrow za dobar izgled preporučuje vježbanje, smijeh i seks

Iako on tvrdi da je postupak potpuno siguran za zdravlje, neki drugi liječnici su skeptični jer je “proizvod” još nov na tržištu i struka nema puno podataka o punilima koji se ubrizgavaju u bradavice. Postoji mogućnost da to može utjecati na sposobnost dojenja, a uvijek je prisutna i opasnost od infekcije. Nepoznanica je i to kako će se bradavice ponašati tijekom seksa. Naime, nakon injekcija botoksa neke su žene potvrdile da se smanjila osjetljivost bradavica pa možemo zaključiti da potencijalni rizici postoje.

Uvučene bradavice – problem kod dojenja, ali i tijekom seksa

Inače, rekonstrukcija bradavica uobičajan je tretman u poliklinikama za estetsku kirurgiju, i to već dulje pa – barem kada je riječ o Hrvatskoj – ne možemo govoriti o trendu. Naime, neke žene imaju uvučene bradavice, što može smetati pri dojenju, ali i smanjiti užitak tijekom seksa, pa se odlučuju na korekciju.

Uvučene bradavice uglavnom su nasljedne i mogu biti na obje dojke ili samo na jednoj. Korekcija je jednostavna, izvodi se pri lokalnoj anesteziji, a zahvat traje od 30 do 60 minuta. Najviše rekonstrukcija bradavica kod nas se obavi nakon mastektomije. Zahvati rekonstrukcije grudi ne uključuju samo rekonstrukciju dojki, nego i rekonstrukciju bradavice i areole (medicinska tetovaža).

Znamo kome najbolje stoje jednodijelni badići… A izabrali smo i one najljepše!

Rekonstrukcija bradavica provodi se uglavnom primjenom lokalnih režnjeva ili u kombinaciji s autotransplantacijom ušne hrskavice, a sve se izvodi pod lokalnom anestezijom. Cijene takvog zahvata kod nas kreću se od 3500 do 7500 kuna.

Obilježite i vi Dan bez grudnjaka

Namjerno pokazivanje golih grudi, pa i bradavica, gotovo je uobičajan dekor na većini crvenih tepiha. Dugačak je popis imena slavnih dama koje ispod svečanih haljina, ali i u svakodnevnim kombinacijama šeću – slobodnih grudi. No jedan dan u godini, 13. listopada, sve one mogu pokazati svoje atribute s višim ciljem. Naime, tada se diljem svijeta obilježava No Bra Day, dan kad se žene poziva da grudnjake ostave kod kuće i tako se sjete svih oboljelih od raka dojke.

Grudi vam mijenjaju izgled i bolne su? Evo što one mogu otkriti o zdravlju

Pripremila: Danijela Petrov/magazin Ordinacija.hr

Denis Makarenko / Shutterstock.com

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo